Луцька міська рада хоче подати на Кабмін у суд

Луцька міська рада хоче подати на Кабмін у суд
Луцька міська рада хоче подати на Кабінет міністрів України до суду через невиконання бюджету, через що луцьким освітянам та медикам забракло грошей на зарплату та енергоносії.

Про це стало відомо 24 вересня під час засідання бюджетної комісії міської ради.

Як зазначила начальник управління фінансів та бюджету міської ради Лілія Єлова, окрім 11 мільйонів на зарплату, бракує ще 11 мільйонів на енергоносії.

Голова комісії Олег Чернецький заявив, що зі слів мера Луцька Миколи Романюка, «складної ситуації нема, обіцяють». Ідеться про те, що мер знає, де взяти частину коштів на зарплату та енергоносії. Однак цього не знає Єлова. За її словами, інших джерел, окрім додаткової дотації, немає.

Депутат Олександр Пиза подав ідею, що оскільки Кабмін не виконує Бюджетний кодекс, то треба подати на нього до суду. Через діяльність Кабміну луцьким освітянам та медика не вистачає 11,4 мільйона гривень на заробітну плату і приблизно 11 мільйонів гривень на енергоносії у 2012 році.

Інші члени комісії підтримали цю ідею. Документи передадуть на вивчення до юридичного відділу міської ради. Там до початку сесії ради, яка відбудеться цього тижня, мають підготувати позов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: бюджет, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Депутат Пиза вкрав ідею у депутата Козюри, яку останній пропонував ще на попередній сесії, але яку той же Пиза і його собрати не підтримали.
Відповісти
вони вже крадуть один в одного, це значить, що в громади вже вкрасти більше нема чого))
Відповісти
А Романюк тільки на Палицю і сподівається, а сам ...?! :)
Відповісти