Десятикласники усіх шкіл Луцька стануть учасниками ток-шоу. ФОТО

Десятикласники усіх шкіл Луцька стануть учасниками ток-шоу. ФОТО
22 вересня у луцьких школах стартує програма із антиреклами наркотиків. Протягом півтори години тренери-практики, педагоги в ігровій, інтерактивній формі спробують налагодити діалог із десятикласниками.

Цю соціальну програму під назвою «МИ#SVIDOMI» ініціював і повністю фінансуватиме депутат Луцької міської ради Андрій Покровський.

Водночас організатори запевняють: ця ініціатива не має релігійного чи політичного забарвлення.

Цикл інтерактивних тренінгів-шоу для школярів з антиреклами наркотиків пройде в кожній школі Луцька.

«Заходи відбуватимуться у формі ток-шоу, де будуть залучені школярі. Буде багато експериментів, нестандартний, креативний підхід. Ми хочемо, щоб тінейджери були свідомими, відмовлялися від наркотиків на користь здорового способу життя. Чому саме 10 класи? Вони вже на порозі в доросле життя. Але ще не дорослі. Також 10 класи найменш навантажені навчанням, особливо підсумковими атестаціями», - розповів куратор програми Павло Павлюк.

Ініціатива виникла навесні цього року, коли декілька інтернет-видань Волині провели розслідування та показали, що наркотики у Луцьку можна безперешкодно придбати через інтернет.

Далі було звернення до Арсена Авакова із вимогою розібратися та розробити відповідні законодавчі механізми боротьби. Вже в травні у будинку культури відбулася лекція «Про залежність від наркотиків». Тоді організатори зрозуміли, що інформація має подаватися підліткам у зручнішій формі.

Тоді команда Андрія Покровського звернулася за допомогою до педагога з досвідом. Про Валерія Петровича кажуть, що він - «ветеран волинських проектів і програм» та що «його люблять всі: від шибеників до відмінників».

«Ми проаналізували, що реклама на цигарках з жахливими картинками не усуває чинників проблеми. Тому ми розпочинаємо новий підхід. Це не просто - зачепити в душі людини те особисте, що не чіпає проста антиреклама. Тому ми і хочемо налагодити діалог. Ми хочемо, щоб діти були поінформовані, що тільки беручи наркотики до рук, ти вже порушуєш закон. Також ми хочемо показати, що є завжди альтернатива, можна не нудьгувати, вміти розважатися», - розповів розробник програми, кандидат педагогічних наук, доцент СНУ Валерій Петрович.

«Дуже вдало вибрана форма «ток-шоу». Цей позитивний європейський досвід дає можливість використати різні методи: опитування, відеосюжети. Даний сценарій був схвалений профільним комітетом Луцької міської ради», - додала завідувач Центру практичної психології та соціальної роботи Ольга Матвійчук.

За даними ВОЗ, в Україні зараз 300 000 ін’єкційних наркоманів. З них – лише третина на обліку. Загальна кількість наркозалежних сягає мільйона. 70% наркоманів молодші 25 років. Кількість зростає щороку на 8%. Це найвищий показник в Європі.

«Ніхто не піддає сумніву, що ця програма потрібна. Я дуже рідко роблю компліменти, але зараз дякую Андрію Покровському. Дуже вдало підібрані люди в його команді. Раніше робилося 90% одноразових акцій. Тут – інший підхід. Все робиться поступово. Це дасть наслідки. Діти будуть більше поінформовані», - висловився заступник Луцького міського голови Андрій Киця.

Нагадаємо, соціальна програма «МИ#SVIDOMI» стартує 22 вересня.

Першими учасниками будуть десятикласники першої школи. Оскільки в навчальному закладі немає актового залу, ток-шоу відбудеться в Палаці культури міста Луцька.

Решта шкіл – по порядку номерів.

За тиждень кожна школа буде знати час, приміщення. Організатори ставитимуть в навчальних закладах інформаційну дошку. На ній діти зможуть залишити свої запитання. Звичайно, що анонімно. На них намагатимуться дати відповіді кваліфіковані лікарі та психологи.

Закінчити цикл тренінгів планують у квітні.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Кицька такий симпотний...
Відповісти
Останні новини
Десятикласники усіх шкіл Луцька стануть учасниками ток-шоу. ФОТО
14 вересень, 2016, 15:17