В Україні хочуть створити державного мобільного оператора з безпрецедентними повноваженнями

В Україні хочуть створити державного мобільного оператора з безпрецедентними повноваженнями
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку (НКРЗІ), розробила проект концепції створення національної інформаційно-комунікаційної інфраструктури (НІКІ): у рамках реалізації програми пропонується створити державного оператора зв'язку і наділити його безпрецедентними повноваженнями

Про це пише ТСН.

Так, окрім надання послуг з інтернет-доступу, фіксованої, мобільної та IP-телефонії, компанія повинна отримати право управляти всіма мережами зв'язку в країні в умовах надзвичайної ситуації, адмініструвати службу екстрених викликів 112, виступати одночасно генпідрядником і державним замовником робіт зі створення та розвитку НІКІ.

Держпідприємство, ймовірно, буде сформоване на базі вже існуючої компанії. У документі наголошується, що створення нового оператора з нуля економічно недоцільно.

«Тому варто розглядати варіант реорганізації вже діючого підприємства, що має основні фонди у вигляді приміщень, технічних засобів, транспорту», - йдеться в документі.

Серед інших критеріїв називаються наявність розгалуженої мережі філій, доступ до телекомунікаційних мереж загального користування та відомчих мереж зв'язку, а також досвід управління ними.

Метою проекту є забезпечення доступу населення до сучасних телекомунікаційних послуг, формування єдиного інформаційного простору органів влади та об'єднання різних держпроектів у сфері інформатизації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні хочуть створити державного мобільного оператора з безпрецедентними повноваженнями
25 вересень, 2012, 11:47