Форум видавців у Львові доходить до екватора

Форум видавців у Львові доходить до екватора
Уже другий день триває Форум видавців, який запросив до Львова письменників з усього світу.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

У центральній частині міста розмістили намети з найрізноманітнішими книгами на будь-який смак і гаманець, а прогулюючись поміж павільйонами, де видавці пропонують свої видання, можна зустріти автора улюбленої книги.

У межах Форуму видавців заплановано близько тисячі різноманітних подій від автограф-сесій на книжковому ярмарку до захопливих лекцій у різних локаціях по цілому Львову.

Більша частина книжкового ярмарку розміщена у Палаці мистецтв. Організатори фестивалю почали монтувати намети ще на початку тижня, а зараз там вирують форумські будні: читачі «полюють» за книгами, а видавці пропонують свої новинки.

Прогулюючись між павільйонами, можна зустріти багатьох письменників. До прикладу, сьогодні на ярмарку Юрій Винничук роздавав автографи, а Антін Мухарський продавав свої книги.

Позаду велика кількість різноманітних подій. Зокрема, уже відбулася презентація нової книги від газети «День» «Сестра моя, Софія» про історію України та Болгарії. А 15 вересня представили книгу Богдана Волошина «Політ золотої мушки» і показали фільм, знятий за мотивами цієї книги.

Також у рамках форуму обговорили книгу «Я – Малала. Історія незламної боротьби за право на освіту». Це історія 19-річної пакистанської дівчини, яка є лауреатом нобелівської премії миру.

Особливістю цьогорічного форуму видавців стало те, що журі не визначило найкращої книги року. Воно вирішило відзначити 23 видання, а гран-прі не призначати.

Однак найважливіша подія форуму – зустріч із французьким письменником і публіцистом Фредеріком Беґбедером – відбудеться завтра, 17 вересня. О 12.30 у Палаці мистецтв він представить чотири свої книги: «Уна і Селінджер», «Бесіди нащадка епохи», «99 франків», «Кохання живе три роки».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.