«Пророманюківській» більшості у міськраді прогнозують стабільність

«Пророманюківській» більшості у міськраді прогнозують стабільність
Через рік у Луцькій міській раді буде стабільна більшість, повністю лояльна до міського голови Миколи Романюка, - припустили учасники круглого столу «Підсумки 2011-го політичного року на Волині: бачення експертного середовища».

Зокрема, аналізуючи діяльність луцького міського голови, виконавчий директор Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Шелеп зазначив, що мер Микола Романюк сьогодні впевненіше, ніж на початку каденції, почувається у кріслі голови ради, допускає менше помилок та впевнено працює для вироблення більшості у раді.

«Різними механізмами, але він сформував поки що нестабільну, але більшість депутатів. Не всі входять в групу «Рідне місто», але за результатами голосування видно, що більшість депутатів співпрацюють з міським головою досить непогано», - зазначив Шелеп.

«Зрозуміло, чому це стається. Бо деяких депутатів працевлаштували», - заявив депутат міськради Павло Данильчук («Фронт Змін»).

«Я абсолютно не погоджуюся з цією практикою. Депутат не може бути і депутатом, і начальником структурного підрозділу. У Європі цю практику б не зрозуміли, адже це момент, яким можна шантажувати депутатів», - додав Данильчук.

«Так само є і лобіювання чітких бізнесових інтересів. Якщо так далі буде йти, то за рік в міській раді може бути сформована чітка промерівська більшість з чим особисто я не дуже погоджуюся і можливо буду воювати», - заявив Данильчук.

Учасники круглого столу до слабких сторін міського голови віднесли і надмірну чутливість до критики у ЗМІ, і низький рівень співпраці з громадськими організаціями, і кадрову політику, і відсутність стратегії розвитку міста.

«Дуже помітно, що Микола Романюк прислухається до порад Бориса Петровича. Рішення чи ініціативи ради, які можуть засмутити центральні органи влади чи особисто Бориса Клімчука дуже швидко ветуються», - зауважив Михайло Шелеп.

«Інша сторона медалі - росте активність Ігоря Палиці. Хоч поки що віртуальна. Весь час згадує ім’я Палиці і Микола Романюк. Складається враження, що він є його представником», - додав Шелеп.

Щодо вад кадрової політики мера, то як зауважує Шелеп, у міськраді «основні кадри підбиралися мірою особистої відданості чи дружності, а не кваліфікованості».

«На нашу думку не залучено за рік жодних фахівців, яскравих, незалежних, не причетних до жодних політичних середовищ, які можуть продукувати і виконувати ефективні рішення. Дивує також лояльність міського голови до тих посадовців чи його підлеглих, які мають певні зловживання», - додав експерт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Романюк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Пророманюківській» більшості у міськраді прогнозують стабільність
31 грудень, 2011, 11:30