Скільки платять «зайці» у сусідній Польщі

Скільки платять  «зайці» у сусідній Польщі
У Варшавському автобусі українці дуже часто подорожують без квитків.

Про це пише Світ.ua.

Контролери в Польщі не носять уніформи, але мають посвідчення. Перш ніж перевірити квитки в автобусах чи трамваях, вони блокують апарати для компостування квитків. Тому купити квиток уже під час перевірки документів нема шансів.

При відсутності документа, що підтверджує право на пільги на проїзд, штрафують на 117,6 злотих замість 196 злотих. А від вересня 2015 року особи, які не мають з собою готівки, штраф можуть оплатити картою.

"Якщо пасажир не хоче або не може оплатити штраф на місці, на підставі документа, що засвідчує особу, він отримує квитанцію, в якій вказується сума заборгованості і дата оплати, - йдеться у повідомленні. - Якщо сума штрафу не буде оплачена своєчасно, перевізник може передати справу до суду".

Однак слід зауважити: якщо квиток або відповідний документ (посвідчення або карта міська) у вас є, але в той момент ви не мали його при собі, протягом семи днів потрібно звернутись в пункт обслуговування пасажирів з документом та квитанцією, і ваш штраф буде скасовано.

Крім цього, варто пам'ятати, що штраф розміром 100 злотих можна заплатити й коли переходиш дорогу на червоне світло, а за куріння на зупинках громадського транспорту в Польщі штраф становить 500 злотих.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І що з того
Відповісти
багато з нас їздять туди і варто це знати
Відповісти