У Луцьку обговорювали, як покращити житлові умови учасників АТО

У Луцьку обговорювали, як покращити житлові умови учасників АТО
Учасники АТО та члени сімей загиблих бійців сьогодні мали можливість взяти участь в обговоренні програми, відповідно до якої учасники АТО зможуть вигідно придбати квартиру в новобудовах міста.

Обговорення проходило сьогодні у стінах Луцької міської ради за участю Луцького міського голови Миколи Романюка, депутатів Луцькради та членів спілок АТО.

Так, було подано проект програми, згідно з якою впродовж року придбати квартиру в новобудовах зможуть 60 військових. Програма розрахована на 3 роки, а відтак в рамках програми буде запропоновано 180 квартир.

Програмою передбачено, що всі бажаючі бійці АТО зможуть придбати житло на умовах співфінансування – 50% вартості квартири сплатить сам покупець, 25% від суми буде профінансовано з міського бюджету, а решту 25% - за рахунок іншого джерела. Наприклад, підприємство, на якому працює учасник бойових дій, зможе компенсувати недостатні кошти.

Для того, аби стати учасником програми, необхідно написати відповідну заяву.

Під час обговорення проекту програми присутні бійці пропонували різні варіанти реалізації цієї програми, наприклад, віддати потенційним покупцям 25% від вартості житла, а самі учасники програми вже будуть використовувати ці кошти на власний розсуд, до прикладу, побудують за ці гроші будинок за межами міста.

Або ж придбати житло не в новобудові, а на вторинному ринку.

Проте, як запевнив міський голова Микола Романюк, ця програма спрямована лише на новобудови, а головною метою її є покращення житлових умов для військових, а не фінансова підтримка.

Окрім того, голова Луцькради Микола Романюк наголосив на тому, що всі пропозиції ще приймаються та будуть розглядатись, оскільки саму програму планують прийняти під час сесії міськради лише у жовтні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
запахло халявою!
Відповісти
а чи не виникло бажання у шановного зібрання спочатку обговорити питання забезпечення житлом воїнів-афганців, які очікують житло понад ДВАДЦЯТЬ років?
Відповісти
Х&й, а не житло! Ви на війні були! А тут антитерористична операція!!! Не ті рівні! Щас афганці "не модні" зара фішка в АТО! Хоча ви набагато більше заслуговуєте!
Відповісти
Питання авганців також стояло, 50 на 50 стосується і авганців
Відповісти
питання продажу квартир набудованих друзями мера попиту неиае а заробити хочеться
Відповісти
чому питання тільки новобудов задайте меру всі будівництво на тер Луцька там інтерес там партнери оцінка кварти державні гроші в приватні руки забудовникам-партнерам а за атовців там думалось в останню чергу
Відповісти
О як кубло гадюче зашевелилось
Відповісти
Ну 100%не тобі
Відповісти
Останні новини
У Луцьку обговорювали, як покращити житлові умови учасників АТО
20 вересень, 2016, 19:06