Луцькі ялинки сягнули рекордної ціни

Луцькі ялинки сягнули рекордної ціни
Напередодні Нового року, 31 грудня, на луцьких базарах вартість ялинок сягнули рекорду – подекуди за лісову красуню торговці просять 200 гривень.

Ціна ялинок підскочила наприкінці базарних торгів, приблизно за 9 годин до Нового року. Якщо зранку 30 грудня на Центральному ринку ще можна було придбати лісову красуню за 80-100 гривень, то вже 31 грудня о 10.00 вона коштувала 130-150 гривень.

По обіді торговці ринку ніби зговорилися і гуртом підвищили ціни до 150-200 гривень. Притім, продавці не зважають на товарний вигляд ялинки – на знижку не згоджуються.

«Вони геть совість втратили. Це «чистої води» спекуляція. Торгаші просто використовують момент. А запізнілі покупці мусять миритися з цим «безпредєлом», - обурюються лучани.

Взагалі-то, базарники пропонують і дешевші ялинки. Точніше: вони пропонують дешеві ялинкові та соснові гілки. По 3 або 5 гривень за штуку. На запитання: чи самі би купили гілку за 5 грн, лише сміються. Кажуть, нехай ті, хто не мають грошей купують штучні ялинки. Вони дешевші за натуральні. Та й «живуть» кілька років.

Цікаво, що напередодні продавці-базарники переконували: ялинки купувати ліпше 30-31 грудня. Тоді і в кімнаті деревце простоїть довше, і ціни будуть нижчі: товар зіпсується рівно о 12-й ночі 31 грудня. Тож віддавати напередодні його можуть і за безцінь. Мовляв, ялинковий ринок обвалиться. Однак сталося навпаки.

А поки підприємливі торговці спекулюють на луцьких ринках, близько трьох тисяч новорічних ялинок реалізувало населенню у передноворічні дні державне підприємство «Горохівське лісомисливське господарство», - пише «Волинь-нова». За приблизними підрахунками, підприємство отримало у ці дні більше 107 тисяч гривень прибутку.

Як поінформував головний лісничий лісомисливського господарства Руслан Войцехівський, новорічні ялинки з горохівських лісів відправлено не тільки на продаж мешканцям району та області, а й в Одесу, а також Запоріжжя, Сімферополь та інші міста України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не купляйте натуральні йолки!!!
купляйте - скуственні!!!
Відповісти
Останні новини
Луцькі ялинки сягнули рекордної ціни
31 грудень, 2011, 15:42