ЄС чекає від Києва роз'яснень щодо Тимошенко

ЄС чекає від Києва роз'яснень щодо Тимошенко
Європейський Союз знову висловлює стурбованість у зв'язку зі справою екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і закликає українську владу приймати прозоро рішення щодо умов утримання екс-прем'єра.

Про це інформує Gazeta.ua.

Таку позицію ЄС озвучила прес-секретар Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон.

«ЄС взяв до уваги повідомлення про переведення Тимошенко у колонію в Східній Україні. У зв'язку з міжнародною стурбованістю навколо цієї справи ми закликає владу забезпечити прозоре прийняття рішення щодо умов утримання Тимошенко та відповідно до міжнародних стандартів», - сказала прес-секретар.

Також Брюссель чекає від Києва роз'яснень з цього приводу.

Як повідомлялося, у п'ятницю Тимошенко була етапована із Київського слідчого ізолятора в Качанівську виправну колонію № 54 в Харкові.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. Крім того, Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК «Нафтогаз Україна» до Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії в сумі понад 1,5 млрд грн.

Апеляційний суд Києва залишив це рішення без змін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не знаю винна Юлька чи ні. Але ЄС не повинен пхати свого носа в Україну, ми самі собі якось дамо раду, це по перше. А по друге, чогось Євросоюз не хвилювало як в нас утримуються інші ув'язнені. Виходить, що на думку політиків ЄС інші ув'язнені є людьми другого сорту, раз їх цікавить лише Тимошенко. Це показує подвійні стандарти та лицемірство європейських політиків.
Відповісти
Умови утримання злочинниці Юлії Тимошенко не співвимірні з умовами утримання європейських в'язнів. Ось наприклад фото з камер голландської тюрми Penitentiary Maashegge:
http://loveopium.ru/content/2011/08/9d5d46541465_BA83/23.jpg
http://loveopium.ru/content/2011/08/9d5d46541465_BA83/25.jpg
http://loveopium.ru/content/2011/08/9d5d46541465_BA83/26.jpg
Ніякого порівняння з Тимошенковими апартаментами. До речі, за оренду телевізора голландській в камері слід заплатити 6 євро на тиждень. Не видно також і душових кабінок "а ля спа-салон". А в кутку зліва встановлена відеокамера спостереження.
В каліфорнійській тюрмі «Калипатрія» визнаного "світоча демократії" - США умови ще більш аскетичні:
http://bigpicture.ru/wp-content/uploads/2010/05/2010.jpg
http://bigpicture.ru/wp-content/uploads/2010/05/1130.jpg
http://bigpicture.ru/wp-content/uploads/2010/05/053.jpg
Тюрма ADX Florence в штате Колорадо (США):
http://www.topnews.ru/upload/photo/84faee50/0d0be.jpg
Тюрма Viru (Їхви, Естонія)
http://www.fresher.ru/images6/10-samyx-komfortabelnyx-tyurem-mira/8.jpg
Відповісти
Останні новини
ЄС чекає від Києва роз'яснень щодо Тимошенко
31 грудень, 2011, 14:36