Волинську ОДА назвали однією з найзакритіших

Волинську ОДА назвали однією з найзакритіших
За результатами моніторингу органів влади, у вересні Волинська облдержадміністрація попала в трійку найбільш закритих.

Моніторинг проводив Центр політичних студій та аналітики. 28 вересня він презентував проміжні результати моніторингу органів місцевої влади щодо надання публічної інформації, - повідомляє Медіасапіенс.

Як зазначив Віктор Таран, директор Центру, останні дані свідчать про те, що органи місцевої влади продовжують часто ігнорувати інформаційні запити, надавати відповіді невчасно чи не в повному обсязі. А на запити, надіслані електронною поштою, журналісти часто отримують неналежно оформлені відповіді, які не можна використати як офіційні документи.

За результатами рейтингу за вересень у «відкритості» лідирують такі органи місцевої влади як Вінницька ОДА, Запорізька та Луганська. Найбільш закритими є Волинська і Чернівецька ОДА. Серед міських рад найбільше балів набрали: Житомирська, Ужгородська, Івано-Франківська, Запорізька та Київська міська рада. Найбільш закриті: Дніпропетровська, Харківська, Чернігівська та Рівненська міська ради.

Щодо міністерств, то за результатами моніторингу найбільш відкритим виявилось Міністерство оборони та Міністерство культури. Останні місця у рейтингу відкритості посідають Міністерство аграрної політики, Міністерство енергетики та вугільної промисловості, Міністерство закордонних справ та Міністерство охорони здоров’я.

Віктор Таран зауважив, що іноді причиною невиконання закону є недостатня забезпеченість органів влади, тобто відсутність структурних підрозділів, які б відповідали саме за надання інформації за запитами.

Нагадаємо, що раніше Центр політичних студій та аналітики оприлюднив результати моніторингу органів влади за серпень. Згідно з ними, Волинську облдержадміністрацію визнали найвідкритішою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинську ОДА назвали однією з найзакритіших
28 вересень, 2012, 16:57