Волиньрада хоче відновити підприємство, ліквідоване 5 років тому

Волиньрада хоче відновити підприємство, ліквідоване 5 років тому
Волинська обласна рада планує відновити роботу комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Волиньоблагроліс».

Відповідне рішення депутати ухвалили 12 жовтня.

Голова фракції "УКРОП" В'ячеслав Рубльов нагадав, що підприємство створила облрада 5 скликання, а рада 6 скликання прийняла рішення про ліквідацію.

Підприємство користувалося колгоспними лісами. Рубльов зауважив, що воно не було повністю ліквідоване і закликав відновити його діяльність.

Натомість Володимир Бондар з "Солідарності" вважає, що відмінити рішення, правові наслідки якого вже настали, неможливо. Він зазначив, що виникнуть проблемні питання з використанням майна, лісового фонду та землі.

А Сергій Слабенко з "Батьківщини" нагадав, що чимало питань виникало до цього проекту на засіданні майнової комісії. Він зауважив, що потрібно вияснити ситуацію з виплатою зарплати на підприємствах, які знаходяться в стані ліквідації.

"Є питання і стосовно того, куди поділося обладнання, яке було придбане за кошти обласного бюджету", - додав Слабенко. Людмила Кирда з "Батьківщини" нагадала, що рішення про ліквідацію підприємства приймалося зі скандалом.

"Але рішення було прийнято, і колгоспні ліси передані в державну власність. Майно продане. На території, де господарювали ці підприємства, наразі працюють інші суб'єкти господарювання. Тому в мене є сумніви що доцільності прийняття нашого сьогоднішнього рішення", - висловила свою позицію Кирда.

Голова ради Ігор Палиця зауважив, що закону порушувати ніхто не буде, але відновити справедливість щодо "Волиньоблагролісу" потрібно спробувати.

Більшістю голосів депутати підтримали проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиньрада хоче відновити підприємство, ліквідоване 5 років тому
12 жовтень, 2016, 13:58