«Braille Studio» починає свою роботу в Луцьку

«Braille Studio» починає свою роботу в Луцьку
18 жовтня о 10:00 в приміщенні Волинської обласної друкарні (пр. Волі, 27, коворкінг-центр "Репортер" (4 поверх) у межах соціального проекту «Braille Studio» відбудеться презентація двох перших книг, надрукованих шрифтом Брайля для незрячих людей.

Волонтерство, меценатство, благодійність – це феномен українського суспільства. І стосується це не лише сфери оборони чи медичного піклування, але й захисту рівних прав людей з інвалідністю на освіту, працевлаштування, доступ до інформації, інфраструктури тощо.

Всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю по зору "Генерація успішної дії" з 2006 року здійснює захист прав та основоположних свобод людей з інвалідністю по зору, сприяє їх повному включенню до всіх сфер життя суспільства.

Поточний соціальний проект спрямований на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення студії друку шрифтом Брайля "Braille Studio" із центрами у містах Києві та Луцьку. На сьогодні нам вдалося запустити лише луцький центр студії друку рельєфно-крапковим шрифтом Брайля за кошти небайдужих волинян: директора клініки Загурського – Тетяни Єремеєвої, очільника Благодійного фонду "Волинь 2014" – Петра Пилипюка, підтримки луцького міського голови та луцької міської ради, пересічних громадян, які перераховували кошти на відкриття друкарні "Braille Studio" у м. Луцьку.

Дуже символічно, що саме книга "Волонтери" першою ластівкою соціального проекту "Braille Studio". Проте цієї книги могло й не бути, аби не волонтерська допомога працівників ПрАТ "Волинська обласна друкарня", які закупили спеціальний папір та здійснювали оправлення і загальне оформлення видання. Для дітей ми підготували не менш цікаву книгу волинської авторки Надії Гуменюк «Літо з амазонками».

Справа, яку ми розпочали і робимо разом з кожним із вас, є сьогодні надзвичайно важливою для незрячих людей в Україні.

Під час заходу відбудеться:

- Розмова з авторами соціального проекту "Braille Studio" – Віталієм Ткачуком, громадським активістом ВГО «Генерації Успішної Дії», та Анною Серпутько, викладачкою кафедри
тифлопедагогіки НПУ імені М. П. Драгоманова (Київ), які розкажуть про мету діяльності студії та особливості друку книг шрифтом Брайля на спеціальному обладнанні, яке з’явилося в Луцьку.

- Презентація двох перших надрукованих шрифтом Брайля книг "Braille Studio" у Луцьку – «Волонтери. Мобілізація добра» та «Літо з амазонками» Надії Гуменюк.

Організатори: Волинський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація Успішної Дії», ПРаТ «Волинська обласна друкарня».

Контактна особа: Віталій Ткачук, ВГО «Генерація успішної дії».
Тел: 063 397 40 94, 050 223 22 64.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.