На скільки зростуть ціни у наступному році

На скільки зростуть ціни у наступному році
Український бізнес суттєво покращив очікування щодо рівня інфляції.

Про це свідчать результати чергового опитування керівників підприємств, яке Національний банк України провів у IІІ кварталі 2016 року, - повідомляє BusinessUA.

Очікується зростання споживчих цін на 13,8% упродовж наступних 12 місяців. Натомість минулого кварталу вони прогнозували інфляцію на рівні 18,9%.

"Покращення інфляційних очікувань підприємств та їх поступове наближення до прогнозів Нацбанку триває вже півроку. Це є як наслідком зниження інфляції до поточного однознакового рівня, так і свідченням поступового посилення впевненості бізнесу, що Нацбанк здатний виконати ціль з рівня інфляції – 12% у 2016 році та 8% у 2017 році", - йдеться у повідомленні НБУ.

Підприємства оптимістично налаштовані щодо пожвавлення економічної активності. Після тимчасового погіршення на початку року ділові очікування покращуються другий квартал поспіль. У IІІ кварталі 2016 року індекс ділових очікувань становив 109,2%. Це є найвищим значенням з І кварталу 2014 року.

Пожвавлення ділової активності очікують респонденти усіх видів економічної діяльності, крім будівництва. Найбільш оптимістичні прогнози, як і в попередньому кварталі, у підприємств торгівлі, переробної промисловості та сільського господарства.

Оптимізм переважає в очікуваннях щодо обсягів реалізації продукції власного виробництва та інвестиційних видатків на машини, обладнання та інвентар.

Понад третина опитаних планує брати банківські кредити для фінансування своєї діяльності, і переважна більшість з них - у національній валюті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На скільки зростуть ціни у наступному році
17 жовтень, 2016, 06:23