Вбивство «Мотороли»: головні версії

Вбивство «Мотороли»: головні версії
Після підтвердження інформації про смерть одного з найвідоміших польових командирів "ДНР" Арсена Павлова (позивний "Моторола") з'явилось кілька версій вбивства.

Про це повідомляє Страна.ua.

Отже, основними версіями, на думку видання, є:

1. Українська ДРГ

В "міністерстві оборони ДНР" вже заявили, що основною версією є дії української диверсійно-розвідувальна група. Про те ж говорить "голова Народної Ради ДНР" Денис Пушилін: "За попередніми даними, це терористичний акт, здійснений української ДРГ". Як мотив вбивства керівництво "ДНР" називає спробу зірвати Мінські угоди і викликати нову ескалацію на лінії фронту.

Зазначимо, що за останній час було вбито чимало відомих польових командирів сепаратистів. З них найбільш відомий - Мозговий (який командував в містах Стаханов та Алчевськ). Кожного разу в їх вбивстві звинувачували українські ДРГ, а іноді якісь "партизанські загони" навіть брали відповідальність на себе.

Теоретично такий варіант можливий. Причому йдеться не тільки про ДРГ українських силових структур, а й про групи проукраїнськи налаштованих громадян, які могли ліквідувати одного із знакових фігур в таборі сепаратистів.

Джерело в українських силових структурах повідомило "Країні", що це вбивство могло бути здійснене однією з розвідок України. "За моїми даними, це може бути українська розвідка, - говорить джерело. - Ще з 2014 року там є люди, які виконують певні завдання. Такі собі "Леони-кілери". На 100% не впевнений, але почерк подібний".

2. Суперечності всередині "ДНР"

Одна з перших версій загибелі "Мотороли" - це вбивство на замовлення керівників "ДНР" через внутрішні розбірки. Тим паче, що "Моторола" починав воювати під командуванням Стрєлкова-Гиркина в Слов'янську. А у Гиркина з "главою ДНР" Захарченка дуже погані стосунки.

У той же час джерела в Донецьку до цієї версії ставляться скептично. "У "Мотороли" були прекрасні стосунки з Захарченком. І з Царем ("міністр оборони ДНР" Кононов) теж дуже хороші стосунки. Тобто, це зовсім інша історія, ніж у Плотницького з Мозговим, де була відкрита ворожнеча", - говорить джерело.

3. Рука Москви

Оскільки реально ситуацію в Донецьку контролює Росія і російські спецслужби, то відразу ж виникла версія, що це вбивство - справа Москви.

"Давно ходили чутки про те, що у "Мотороли" не складалися стосунки з кураторами, які зараз займаються військовим будівництвом в "ДНР", - зазначає джерело в Донецьку. - Росіяни хотіли навести лад, встановити дисципліну і керованість. І їм не подобалися польові командири, які були занадто примхливими, критикували Мінські угоди, закликали продовжувати війну. Тим паче, що на "Моторолу" вже давно надходили сигнали про його неадекватність, про розстріл військовополонених та інше. Можливо, щось сталося останнім часом, і його вирішили ліквідувати".

До слова, Захарченко вже заявив, що він розцінює вбивство "Мотороли" як акт оголошення війни Україні ...

Втім інші донецькі співрозмовники повідомляють, що з російськими кураторами у "Мотороли" були гарні стосунки.

4. Колишні товариші по службі

Ця версія також поширена в Донецьку.

"Зі складу загону "Мотороли" зразка 2014 року до теперішнього часу збереглося всього 10%. Решту "Моторола" відрахував з різних причин. Можливо, хтось з них вирішив помститися. Ця версія у нас обговорюється", - повідомило джерело "Країни", якому відома ситуація в збройних формуваннях сепаратистів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Головна версія - це те, що порошенку не вигідне закінчення війни...
Відповісти
Вбивство в Донецьку бойовика Арсенія Павлова (Мотороли) означає, що ФСБ почала спецоперацію по усуненню непідконтрольних їй бойовиків.
Відповісти
Вони не почали, а продовжують, бо почалась вона давно.
Кремль поступово позбавляється головних фігурантів і свідків путінських злочинів.
Так само сталін робив, путіна так вчили.
Відповісти
дурному ясно ФСБ, Росія хоче бути білою і пухнастою
Відповісти
да, зачищают фсбшники. Убирают непослушных и опасных им самим.
Відповісти
Тут і мавпі понятно що своїх по трошки убирають. Ще через трошки і ГІВІ приберуть то 100%
Відповісти
краще б ще і головного кремлівського ватажка цієї банди прибрали, світ би дихнув з полегшенням.
Відповісти
нехай прибирають - я думаю ніхто плакати не буде за ними
Відповісти
Останні новини
Вбивство «Мотороли»: головні версії
17 жовтень, 2016, 08:39