Охоронцям дозволили застосовувати силу проти громадян

Охоронцям дозволили застосовувати силу проти громадян
З 18 жовтня поточного року набуде чинності Закон "Про охоронну діяльність", який дозволить охоронцям магазинів, супермаркетів та інших установ застосовувати до відвідувачів силу та спецзасоби.

Про це повідомляє ТСН.

Так, згідно зі статтею 12 документу, персоналу охорони під час виконання функціональних обов'язків зможе застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби, проводити відкриту відео-та фотозйомку подій. Такі дії можуть застосовуватись в особливих випадках, якщо інші засоби не призвели до припинення посягання на об'єкт охорони, пише видання.

Важливим у законі є також визначення статусу затримання. Законодавець встановив, що таке затримання не є адміністративним, що зніме багато колізій і різночитань у правозастосовчій практиці.

Також у документі прописано, що в разі заподіяння тілесних ушкоджень правопорушнику, охорона повинна викликати швидку допомогу. Про усі факти припинення правопорушення персонал зобов'язується інформувати правоохоронців.

Як відомо, згідно з чинним регламентом поведінки охоронців, їм забороняється затримувати відвідувачів, проводити до якихось кімнат, застосовувати фізичну силу, обшукувати і таке інше. Такі дії дозволені лише працівникам Державної служби охорони.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: закон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а я все думаю для чого був спектакль з "караваном"
Відповісти
Закон "Про охоронну діяльність" від 22.03.2012 № 4616-VI.
Я не розумію до чого тут трагедія, яка відбулася в "каравані", адже він був вже прийнятий 22.03.12?
Відповісти
Але є одне цікаве питання як визначити чи це охорона чи просто працівник магазину і чи кваліфікаційний рівень відповідає рівню охорони! Так тепер ці "перці" взагалі будуть почувати себе "королями".P.S.Мав досвід спілкування з такими охоронцями в "Там-Там" (так само відвели в кімнату і т.д.), так вони таке розказують, що розумній людині важко зрозуміти!
Відповісти
Тоже был такой опыт. После общения накатал жалобу в прокуратуру. Прокуратура была очень благодарна, хорошо аргументированная жалоба на "жирного" клиента.
Відповісти
+100. Я обійшовся просто попередженням ( запропонував викликати міліцію + дзвінок в прокуратуру ) то хлопців відразу "попустило".
Відповісти
Значит, это было после моего случая.
Відповісти
Здорові мужики охорюняють продукти. Від кого дітей чи пенсіонерів? Вам це нічого не нагадує? Всяка "паршива" контора обзавелась охороною. Клас "вертухаїв" виходить на перше місце за чисельністю. Кому ж плуга тепер перти? І ви хочете щоб щось подешевшало. А хто ще не зрозумів в чому трагедія то зрозуміє після тичків та кулаків "защитников" супермаркетів. Респект київському "хлопакові". Не всі зносять приниження "по-баранячи".
Відповісти