Без касових апаратів і з податковими пільгами - зміни в оподаткуванні

Без касових апаратів і з податковими пільгами - зміни в оподаткуванні
У Верховній Раді на розгляді - проект Закону, яким передбачено ряд змін в сфері оподаткування – він пройшов перше читання.

Про деякі зміни, передбачені проектом Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів», інформують у у прес-службі ДПС у Волинській області.

Так, змінами передбачено, що підприємці, які працюють за 1 та 2 групами спрощеної системи оподаткування не встановлюватимуть касові апарати


Їх у своїй роботі будуть використовувати тільки ті, хто працює на 3-6 групі єдиного податку.

(Про те, як відбувається поділ підприємців на групи платників єдиного податку, див. Довідку)

Окрім того, змінами передбачено, що підприємці, які працюють на ІІ групі спрощеної системи оподаткування, звітуватимуться за підсумками року. Зараз ця група спрощенців звітується щоквартально.

Законопроектом також передбачено скасування обмежень до критерію кількості найманих працівників для 5, 6 груп платників єдиного податку. Це, на думку авторів змін, сприятиме створенню додаткових робочих місць.

Окрім того, аконопректом пропонується знизити ставку єдиного податку: для 5 групи – з 7 до 5 %, для 6 групи – з 10 до 7%.

Окрім того, в податковій запевняють, що в законопроекті «Про внесення змін до Податкового кодексу України…» не йде мова про ліквідацію податкових пільг.

Як наголосив голова ДПС Олександр Клименко в інтерв`ю виданню Комерсант, «спільно з кожним міністерством, яке курирує галузі, які мають пільги, ми перевіримо їх ефективність. Думаю, за 1-1,5 місяці ми завершимо цей процес і підготуємо доповідь Президенту про те, які преференції несуть в собі стимулюючі функції. Але вже сьогодні зрозуміло, що пільги необхідно переглядати».

Довідка

Групи платників єдиного податку

1) Перша група: фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торгових місць на ринках і/або здійснюють господарську діяльність з надання побутових послуг населенню, і обсяг доходів яких протягом календарного року не перевищує 150 тисяч гривень;

2) Друга група: фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платники єдиного податку та/або населенню, виробництво та продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності наступних критеріїв:

- не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

- обсяг доходу не перевищує 1 млн грн.

Дія цього підпункту не поширюється на фізичних осіб - підприємців, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди і оцінки нерухомого майна. Такі фізичні особи - підприємці відносяться виключно до третьої групі платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, установленим для третьої групи;

3) Третя група: фізичні особи - підприємці, які протягом календарного року відповідають сукупності наступних критеріїв:

- не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 20 осіб;

- обсяг доходу не перевищує 3 млн грн;

4) Четверта група - юридичні особи - суб'єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, які протягом календарного року відповідають сукупності наступних критеріїв:

- середня учетность кількості працівників не перевищує 50 осіб;
- обсяг доходу не перевищує 5 млн грн.

5) П’ята група: фізичні особи – підприємці, які протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

- не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 20 осіб;

- обсяг доходу не перевищує 20 000 000 гривень;

6) Шоста група: юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, які протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

- середньооблікова кількість працівників не перевищує 50 осіб;

- обсяг доходу не перевищує 20 000 000 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вот су-и, покращяння за покращянням.
Відповісти
А хто говорить про покращення, податкова вносить зміни собі для зручності. А то ввели мораторій і ті базарники взагалі перестали платити податки, а вчителям ЗП платити треба. Тому вони не покращень хочуть, а зміни формату спілкування.
Відповісти
Такие изменения ведут к ужесточению. Причем здесь базарники? Они кассовых не ставят. Их просто пересчитать, и заставить платить, только взяток брать не надо. По текущей редакции НК без РРО можно работать на 1,2 и 3 группах, а законопроект ограничивает только 1 и 2. Чтобы учителям хватало на з/п надо, чтобы меньше из бюджета ВОРОВАЛИ, тогда всем всего хватит. С такими изменениями бюджет не наполнить.
Відповісти
Останні новини
Без касових апаратів і з податковими пільгами - зміни в оподаткуванні
01 жовтень, 2012, 16:33