На Волині реставрують музей-садибу Стравінського. ВІДЕО.

На Волині реставрують музей-садибу Стравінського. ВІДЕО.
В Устилузі розпочалися ремонтно-реставраційні роботи в будинку, де жив і працював всесвітньовідомий композитор Ігор Стравінський.

Про це 2 жовтня повідомила ВОДТРК.

З нагоди 100-річного ювілею з дня написання Стравінським одного з найвідоміших творів «Весна священна» на Волині планують відкрити оновлений музей та міжнародну науково-практичну конференцію з дослідження творчості композитора.
Дім, зведений за власним планом композитора, у 1907 році на березі Луги постраждав під час повоєнної реконструкції та був відданий під житло для меліораторів. Це спотворило унікальну будівлю, що все ж не втратила статус пам’ятки історії національного значення.

Про реставрацію пам’ятки, стан якої наближався до аварійного, і створення належних умов для учнів школи мистецтв та оновлення музейної експозиції йшлося давно. Врешті-решт завдання повернути пам’ятку до автентичного стану було внесена до Угоди щодо регіонального розвитку Волинської області між Кабінетом Міністрів України та обласною радою. На замовлення облдержадміністрації і кошти обласного бюджету спеціалісти інституту «Укрзахідпроектреставрація» виготовили проект і в Устилузі розпочалися ремонтно-реставраційні роботи на кошти державного бюджету.

Як повідомив виконавець робіт директор Ігор Новосад, ще цього року на будинку з’явиться оригінальний шатровий дах і можна буде подумати про наступний етап створення музею-садиби.

Обласна державна адміністрація звернулася до Мінкультури України з проханням профінансувати постановку балету «Весня священна» на базі одного з українських театрів опери і балету. А також показати цей твір на Волині - до 100- ліття з часу прем’єри балету «Весна священна» - у рамках наступного Х музичного фестивалю «Стравінський та Україна».

У музеї Стравінського зараз майже 400 експонатів. Щороку його відвідує близько 4 тисяч туристів з України і з-за кордону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині реставрують музей-садибу Стравінського. ВІДЕО.
02 жовтень, 2012, 12:47