Волинських пенсіонерів «на халяву» запрошують отримати освіту

Волинських пенсіонерів «на халяву» запрошують отримати освіту
У Володимир-Волинський урочисто відкрили «Університет третього віку», який працюватиме при територіальному центрі соціального обслуговування.

Про це 2 жовтня повідомили в прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Такий інноваційний проект має на меті впровадження та практичну реалізацію принципу навчання впродовж усього життя, в тому числі – людей похилого віку.

Навчання тут - безоплатне, а надання пенсіонерам соціально-педагогічної послуги для підтримки фізичних, психологічних та соціальних здібностей не потребує додаткових коштів, адже з людьми займатимуться як спеціалісти місцевого терцентру, так і викладачі-волонтери. До організації навчання залучили викладачів мистецьких шкіл міста, наукових співробітників історичного музею, заповідника «Стародавній Володимир».

Принцип «рівний-рівному» є одним із основоположних в організації такого навчання, викладатимуть також люди похилого віку, які мають досвід та освіту, обізнані з тематикою, передбаченою програмою.

В Університеті працюватимуть два факультети: «Мистецький» та «Історико-краєзнавчий». Надаватимуть ці послуги також на базі освітніх закладів Володимира-Волинського та історичного музею.
Максимальний набір у групі - до 25 осіб. На сьогодні до участі у навчальному курсі зголосилося вже 15 слухачів, проте заяви від охочих пенсіонерів інтенсивно продовжують надходити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинських пенсіонерів «на халяву» запрошують отримати освіту
02 жовтень, 2012, 13:42