У Нововолинську судяться з міським головою Сапожніковим. ФОТО

У Нововолинську судяться з міським головою Сапожніковим. ФОТО
Львівський адміністративний апеляційний суд 2 листопада 2016 року продовжив розгляд оскарження на рішення Іваничівського районного суду, який визнав дії Нововолинського мера та виконкому протиправними.

Іваничівський районний суд 12-го травня розглядав адміністративний позов Анатолія Бідзюри до Нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова та Виконавчого комітету про визнання протиправними дії суб’єктів владних повноважень щодо відмови у наданні публічної інформації про те, хто з нововолинських місцевих чиновників і правоохоронців впродовж 2004-2015 років отримав від влади житло чи земельну ділянку - пише Буг.

У висновку Іваничівський районний суд підтримав даний позов та постановив визнати дії Віктора Сапожнікова та Нововолинського виконкому протиправними, відповідно зобов’язав владних суб’єктів надати Анатолію Бідзюрі інформацію на потрібний йому запит. Проти цього рішення і була подана апеляційна скарга.

Перед заключним рішенням Львівського апеляційного суду, розпочали дебати. Представник Нововолинського виконавчого комітету Володимир Красюн додав, що суд, навіть визнавши дії владних суб’єктів неправоміриними, стосовно ненадання публічної інформації в праві лише зобов’язати повторно розглянути запит, тобто наказ до влади про надання комусь конкретної інформації не є компетентним. Також положення в законі про розповсюдження публічної інформації не передбачає архів, в якому зберігаються потрібні Анатолію Бідзюрі рішення.


У свою чергу представник апелянта Віктора Сапожнікова Сергій Сафулько додав, що за законом міський голова не може бути відповідачем у справі такого типу.

Обоє представників Нововолинської влади вимагали скасувати рішення суду першої інстанції.

Анатолій Бідзюра в судовій залі вказав, що не отримав від Володимира Красюна та Сергія Сафулька відповідь на те, чи рішення виконкому про надання земельних ділянок нововолинським чиновникам і правоохоронцям впродовж 2004-2015 років були оприлюднені у засобах масової інформації, зокрема на сайті Нововолинської міської ради.

Отже, заслухавши дебати та зваживши усі моменти минулих слухань Львівський апеляційний адмінсуд вирішив частково задовольнити апеляційну скаргу Віктора Сапожнікова та Нововолинського виконавчого комітету. Рішення Іваничівського суду скасоване, натомість була прийнята нова постанова про часткове погодження адміністративного позову Анатолія Бідзюри. Дії Сапожнікова та Нововолинського виконкому все ж визнали протиправними. Владних суб’єктів зобов’язали повторно розглянути запит активіста (№96 від 16.11.2015.).

Опісля розгляду справи, Анатолій Бідзюра додав, що таке рішення буде оскаржувати через касаційний суд у столиці.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.