Луцька вчителька поїхала з Криму, коли в школі повісили портрет Путіна

Луцька вчителька поїхала з Криму, коли в школі повісили портрет Путіна
Лучанка Наталія Резнікова відмовилася працювати у школі відомого лікаря Валерія Синельникова у Сімферополі після того, як там вивісили портрет Путіна. Як і багато інших переселенців, вона опинилася в Києві.

І її життя почалося з нової сторінки, - пише 0332.

Резнікова народилася і навчалася в Луцьку, здобула фах вчителя початкових класів і музики. Педагогіка захопила її одразу. Понад 20 років свого життя вона працює з дітьми.

Життя складалося так, що сім’ї Резнікових часто доводилося переїздити. Після Луцька і Кривого Рогу був Вознесенськ, потім – Одеса і Крим. У приватній школі Валерія Синельникова «Азъ Буки Веди», що у Сімферополі, вона пропрацювала 2 роки – до російського вторгнення. Раніше у тамтешньому приміщенні була військова казарма. Синельников уклав договір оренди й облаштував навчальний заклад. Школа й досі має спільний двір із військовою частиною.

У березні 2014-го поблизу неї розташувалися озброєні «зелені чоловічки». Резнікова пригадує, що у ті дні було дійсно страшно. І чоловік її не пускав на роботу.

Усвідомлюючи всю небезпеку, вона зателефонувала батькам і попередила, що дітей ліпше не приводити. Дружина Валерія Синельникова поставила вчительці ультиматум: або виходити на роботу, або звільнятися. Оскільки на той час у школі вже вивісили портрет російського президента, а «зелених чоловічків» називали захисниками, Наталія Резнікова, не роздумуючи, написала заяву на звільнення.

Згодом батьки забрали звідти дітей, намагалися організувати дитячий садок в іншому приміщенні. Але оскільки фінансово-платіжна система в Криму була паралізована, нічого не вдалося. Люди почали виїжджати. Зі школи Синельникова звільнилися і колеги пані Наталії.

Сім’я Резнікових поїхала до Києва. Там вони живуть і зараз, орендують квартиру. Перший рік у столиці пані Наталія волонтерила, працювала з дітками переселенців. А нещодавно разом із батьками-однодумцями заснувала приватний дитсадок «Казковий дім».

Щороку вона приїжджає до Луцька. Тут живуть сестра і тато. Каже, що вдалася у дідуся по маминій лінії. Бо той теж був учителем початкових класів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а отаке "дійсно" як ти вже зомбанулося, кацаблядія головного мозгу не виліковується
Відповісти
Останні новини
Луцька вчителька поїхала з Криму, коли в школі повісили портрет Путіна
15 листопад, 2016, 11:31