Чому лісівники мовчки скинулися депутатові на колесо?

Чому лісівники мовчки скинулися депутатові на колесо?
Після того, як депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко власним автомобілем заїхав на територію Звірівського мисливського господарства, дорогою назад у нього спустила шина, і колесо вийшло з ладу.

Депутат розповідає, що майстер автосервісу запевнив: колесо хтось спеціально підспустив. Відтак Григоренко вирішив вимагати компенсацій у лісників. Ті повернули йому 1450 грн.

Це якщо коротко. Бо загалом розповідь про цей інцидент самого депутата і прес-служби Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства відрізняється дуже суттєво.

Ось обидві версії сторін цього, здавалося б, зовсім побутового конфлікту.

Версія прес-служби ВОУЛМГ

Керівник прес-служби Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Оксана Чурило повідомила:

28 вересня депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко прийшов до директора Звірівського мисливського господарства із заявою.

У заяві йшлося про те, що Григоренко на своєму авто приїхав до лісу. Машину залишив перед ворітьми мисливського господарства, а коли за деякий час повертався назад до Луцька, спустила шина.

У повідомленні прес-служби лісників йдеться: «Як не парадоксально, але Сергій Анатолійович вважає, що саме працівники мисливського господарства мають компенсувати йому вартість спущеного колеса. І суму виставив - 1450 грн. Зауважте, у заяві навіть не говориться, якої марки була машина, яку шину планує купити пан Григоренко. Не підшитий чек про те, що саме таку суму він сплатив за колесо».

«Але аби не чути крики і погрози депутата, працівники Звірівського МГ вирішили скинутися і зібрати відповідну суму (лист із підписами про благодійні пожертви додається)», - пишуть у прес-службі лісівників.

Григоренко прийняв кошти і на заяві зауважив, що тепер претензій не має.

Не дивлячись на те, що лісники, по суті, погодилися компенсувати шкоду депутатові, прес-служба пише: «Словом, складається враження, що депутат дещо перегинає палицю і зі своїми повноваженнями, і зі своїми можливостями, і з совістю…»

Версія Сергія Григоренка

«19 вересня я з членами своєї сім’ї приїхав у Звірівське мисливське господарство на гриби. Знаючи, що директор управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник гостро реагує на пересування будь-кого, крім його друзів і приятелів, по території державного підприємства «Звірівське ЛМГ», не бажаючи провокувати конфліктні ситуації, машину я лишив перед господарством і ми попрямували до лісу пішки.

Уже рушивши стежиною у глиб лісу, почув здалеку крик пана Колісника, який щойно повернувся з роботи чорним лімузином «Тойота Авалон». Колісник голосно обурювався, хто посмів поставити машину неподалік від його домівки? Мовляв, «расступись грязь, князь едет!»

Невдовзі нас наздогнали двоє працівників господарства. Не представившись, вони почали казати: «Ти хто такий? Ви не маєте права тут бути!». Я їм пояснив: я закону не порушую, зброї не маю, просто гуляю державним лісом. Це не заборонено. Лісівники пішли геть.

Ми прогулялися лісом, повернулися назад вже затемна, і рушили машиною в бік Луцька. Через кілька кілометрів, в селі Звірів я відчув, що авто почало «водити» по дорозі. Вийшов, бачу – шина спущена. Замінив на «докатку», поїхав далі.

На шиномонтажі мені пояснили: колесо спеціально хтось підспустив, адже шина – нова, цілісінька, жодних проколів. З таким колесом запросто можна було потрапити в аварію…

Тоді я й згадав обуреного Богдана Колісника. Знаю його ставлення до лісових угідь: як до свої власної вотчини, в якій мають право перебувати тільки обрані. Обрані ним особисто.

Припустивши, що ушкодження колеса «трапилося» саме через це, я подзвонив до Богдана Івановича, розповів ситуацію. Просив розібратися у ситуації і компенсувати шкоду.

Спочатку хвилин з п’ять я чув у слухавці відбірний мат. Після того як співрозмовник трохи заспокоївся, він пообіцяв розібратися в проблемі. На наступний день до Луцька зі мною на зустріч приїхав директор ДЛМГ «Звірівське» Андрій Шпорук.

Я показав йому пошкоджену шину, попросив зібрати зміну лісівників, які чергували в той злополучний вечір, знайти винного і відшкодувати мені збитки. Жодного бажання виносити цей дрібний побутовий конфлікт у публічну площину у мене не було.

Через тиждень жінка, яка відрекомендувалася «бухгалтером Тетяною зі Звірова» привезла мені гроші у Луцьк. Пояснила: аби все було законно, я мушу написати заяву.

Я й написав заяву – просто в авто, під диктовку пані Тетяни, сподіваючись, що конфлікт благополучно залагоджено і навіть не думаючи, що ця заява буде використана таким чином. Жодних чеків від мене ніхто не вимагав, бухгалтер Тетяна пояснила, що достатньо буде моєї заяви…

Це саме та заява, яку зараз демонструє прес-служба. Зрозуміло, що Колісникові я її не носив і до Звірова після згаданого інциденту не приїздив. Я розписався у відсутності претензій, бухгалтер віддала мені гроші.

Загалом, я вважав конфлікт вичерпаним. На мою думку, те, що лісники досить швидко погодилися «без усяких» віддати гроші за пошкоджену шину, якраз і свідчить, що «рильце таки в пушку»…

А ось цей випад прес-служби – це просто дрібненька, підленька помста пана Колісника. Не раз чув про те, що Колісник просто забороняє будь-кому ходити Звірівським лісом, вважаючи це мало не своєю приватною власністю.

Пану Коліснику можу заявити, що й далі буду гуляти лісом, не питаючи в нього чи його «опричників» дозволу, і паркувати машину там, де це дозволено правилами.

Богдану Коліснику його бурхливу енергію раджу спрямувати на боротьбу з браконьєрством, катастрофічним зменшенням багатьох червонокнижних тварин, зокрема зубрів на Волині, розкраданням лісу, приватними пилорамами, так званими «царськими» полюваннями у Звірівських лісах і проявами корупції у його управлінні. А не на безглузді і несолідні помсти», - розповів Сергій Григоренко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
колісник - дрібний поц.
Відповісти
А Григоренко - великий! Дивно, що лісівники не відстояли себе. Хай Григоренко доведе, що то вони спустили шину. І чому не віддав 50 гривень, а взяв всі 1500, якщо шина 1450. Про його підлу натуру вже бридко слухати.
Відповісти
там вся контора гнила.
Ліс на експорт пруть тихенько, а постачальники з них грошей вибити не можуть.
Відповісти
Якщо так віднеслися до депутата - то що можуть зробити простій людині. Пропоную всім небайдужим з наступних вихідних спробувати з друзями, сімями частіше гуляти по лісі п.Колісника, а якщо будуть проблеми звертатись до п.Григоренка.Якщо знає як себе захистити , то і інших зможе.
Відповісти
> колісник - дрібний поц.

Помиляєтесь. Я працював там недовго і отримав масу вражень... колісник там цар і бог. При одній згадці про нього там всі трусяться від страху (в буквальному розумінні). Звичайних смертних він ніщо не ставить і може запросто покрити відбірною лайкою з голови до ніг і ніхто там навіть не пискне.
На рахунок благодійних пожертв. Я також це застав і видно це звичайна практика. Нас (контору одного з ЛГ) в добровільно-примусовому порядку “просили” писати заяву на відпустку за власний рахунок на два тижні, бо директору на нараді потрібно було відзвітуватись про фінансові успіхи перед колісником… Я міг би розказати як там зарплату начисляють і ще багато чого, але кого це цікавить?...
Відповісти
Даний випадок показує, що начальники при владі вже рахують ліс своєю власністю і частково через фірми пробують їх приватизувати. І суть тут не в 50 грн , а в нахабстві дрібних феодалів. І Григоренко потрібно дякую сказати, що періодично ставить їх на місце-Ти ж не можеш! Сидиш , анонімки пишеш цілий день по форумах , нікчема! Іди спробуй поборись за справедливість, чмо....
Відповісти
я теж за Лучанина.
Можна подумати на шиномонтажі кваліфікований спеціаліст працює, який виступив як експерт і виніс вердикт - ЦЕ КОЛІСНИК, або його банда!!!
Навіть якщо це зробили навмисне, то можна було б розібратись у той же день по чоловічому з тими хто підходив "працівники господарства"...
Відраховані гроші з працівників якось не гоже!!!
Про Авалон - це не лімузин, а бізнес клас, який коштує дешевше ніж нова Хонда Акорд у якої спущене колесо.
Відповісти
Лучанин правильно сказав. Тут туде багато охочих поговорити про ліс, про бізнес, про те, що коїться за чужими дверима. А випадок досить банальний і прикрий. Ми обираємо депутата, а депутат обберає нас. Бо ж не дай бог у його машині колесо спустить... Одразу - замах на життя! Він же - депутат!!! Він же відстоює народ... А насправді запросто оббирає його. Що для нього якихось сто гривень? Копійки. А для простої людини, яка заробляє їх важкою працею, це - гроші, які дають можливість прожити кілька днів. Григоренко не ті методи вибирає у боротьбі з Колісником. Не думаю, що якби він поставив машину на трасі і пішов, як стверджує, погуляти до лісу, чи шукав би винних у спущеному колесі тоді? Спустило колесо, і спустило. Поставив би запаску і прямував би до Луцька. Але ж ні! Він поїхав до мисливського господарства, поставив машину біля воріт, а тоді ще й лісівників звинуватив. Круто! Хоч би його жінка у лісі не завагітніла, бо ще лісівникам доведеться аліменти платити. А те, що запитали: чия машина на подвірї, то й правильно. Є чимало ласих поживитися тим, чим опікуються єгері в Звірові. Звірини там вистачає. То й охочих "прогулятися" також. Роздивляться, а тоді розказують, що не браконьєр. Не треба з побутової і підлуватої ситуації робити гнилий піар і виписувати дифірамби собі, розповідаючи який чесний Григоренко, і звинувачувати когось у всіх смертних гріхах. Соромно має бути. І перш за все перед тими простими людьми, які тобі скинулися на колесо, хоча може тебе й не знають в обличчя. Соромно!!!!
Відповісти
Колісник відправляє на експорт ліс через підставні фірми типу "ВЛК-експорт" і нагріває на цьому руки вже кілька десят років. Він може і по обличчю підлеглого стукнути кулаком якщо закусь десь в лісництві не сподобалась і свого синка Зеника після драки з міліціонерами в оконську і простреленої ноги відмазати і на державну роботу пристроіти. Під час виборів 2004 року ми всі змушені були за прямою вказівкою Колісника (клікуха в нього серед лісників Лось) здавати відкріпні талони для фальсифікацій на виборахї. а перед Різдвом Колісник любить щоб у звірові йому на різдвяну вечерю (причому полювання вже закрито) підстрелили молодого оленя. ось такий самозваний в нас лісовий генерал-диктатор
Відповісти
навідміну від тебе, той Лось всіх лісників перед усіма захищає і відстоює. і я так скажу: ти в очі кажи, а не зза спини. який ти лісник. може пару дубів зрубав, то вже й "лісником" назвався. справжні лісники один одного не гноять.
Відповісти
Дуже смердить від цієї мищиної возні.
Відповісти
Останні новини
Чому лісівники мовчки скинулися депутатові на колесо?
08 жовтень, 2012, 18:15