Смерть дитини на Волині могла спровокувати застуда

Смерть дитини на Волині могла спровокувати застуда
Причиною хвороби, що призвела до смерті дитини із Головного, могло бути перенесене ГРВІ.

Гостре інфекційне захворювання могло спровокувати і синдром Гієна-Берра, а саме такий попередній діагноз медики встановили хлопчику, наголосила виконувач обов'язків заступника головного лікаря КЗ ЦПМСД Любомльського і Шацького районів Олеся Дубина, - пише Волинь24.

Директор Головнянської школи Надія Савош розповіла, що минулого тижня 11-річний хлопчик, який помер в інфекційній лікарні, два дні не ходив до школи, тому що мав нежить і кашляв.

«Синдром Гієна-Барре - це поліомієлітоподібне захворювання: гострий в'ялий параліч. Ще достатньо не досліджено, що саме його викликає. Вважається, що провокують його епідемія Зіка, гострі інфекційні захворювання... Тим не менше в дитини було проявів гострих інфекційних захворювань. Попри те, що вчителька розповідала про два пропущених дні через хворобу», - каже Олеся Дубина.

Батьки, за словами лікаря, не підтверджують цієї інформації.

«Ми вчора були у них вдома: батьки кажуть, що він пропустив школу тому що їздив з ними купувати взуття, а не через хворобу. Не зверталися вони і до амбулаторії. Діагноз не встановлений. На розтині нічого не сказали. Чекаємо результатів вірусологічного, гістологічного дослідження і висновків баклабораторії. Це все займе тижнів три часу, а може, й більше», - каже Олеся Дубина.

Нагадаємо, в реанімації обласної інфекційної лікарні помер 11-річний хлопчик з попереднім діагнозом «гострий в’ялий параліч».

За цим фактом триває епідеміологічне розслідування.

У департаменті охорони здоров'я Волинської ОДА заперечують, що причина смерті 11-річного хлопчика ‒ поліомієліт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.