Волинські регіонали: ми не вчилися фальсифікувати, а вивчали досвід «помаранчевих»

Волинські регіонали: ми не вчилися фальсифікувати, а вивчали досвід «помаранчевих»
У Волинській обласній організації партії регіонів підтвердили, що Башкаленко у Нововолинську говорив про методи фальсифікації виборів, проте уточнили: велася мова про те, «як робити не треба».

Про це йдеться у заяві ВОО Партії регіонів, оприлюдненій 8 жовтня.

Нагадаємо, в Громадянській мережі ОПОРА з посиланням на достовірні джерела стверджували, що голова Волинської обласної організації Партії регіонів Олександр Башкаленко у Нововолинську в суботу, 6 жовтня роз’яснював членам дільничних виборчих комісій від ПР, як фальсифікувати результати виборів.

У заяві волинських регіоналів йдеться:

«Виборча кампанія у розпалі, прикро, що уже майже на фінішній прямій, опозиція, користуючись брудними методами та технологіями прагне облити брудом суперників по передвиборчих пергонах.

8 жовтня на інтернет сторінці Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу з'явилася стаття, у якій йдеться про те, що мовляв, керівник обласного осередку Партії регіонів навчав членів ДВК у місті Нововолинську методам фальсифікації виборів.
Звичайно жодної конкретної інформації про такий факт надано не було, лише міфічне і вже доволі традиційне у таких медійних іграх «достовірне джерело».

Для того, аби припинити перекручування та спекуляції навколо цієї теми, Волинська обласна організація Партії регіонів повідомляє, що навчання членів ДВК по Волині дійсно проводяться і надалі будуть проводитися, незважаючи на те, що така організованість та дисципліна у лавах наших прихильників змушує опозиціонерів вдаватися до методів, які більше нагадують відчай та безпорадність.

Метою таких навчань є передусім правова обізнаність із виборчим законодавством осіб, які працюватимуть на дільниці у день виборів. Ми розуміємо, що це надзвичайно відповідальна робота, а тому протягом усієї виборчої кампанії на базі штабу обласної організації Партії регіонів функціонує навчально-методична група, до якої входять кваліфіковані юристи, а також, партійці, які мають досвід в проведенні виборчих кампаній. Вони проводять навчання та роз’яснювальну роботу серед членів ДВК, агітаторів та інших учасників виборчого процесу.

Саме цей досвід, дозволяє нам ще на моменті підготовки нашими опонентами фальсифікацій передбачити та припинити протизаконні дії.

Власне факти, які наводив у статті координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп є не навчанням, як це подано у матеріалі, а лише констатацією та описом «роботи» помаранчевих у 2004 році. Факти, які описані у статті - це наочний приклад того, як робити не треба, але між тим, тоді наші опоненти активно ними скористалися.

Олександр Башкаленко наводив присутнім приклади тих дій, на які варто звертати особливу увагу і не допускати їх вчинення. Нам прикро, що вирвавши з контексту лише окрему частину, намагаються зробити сенсацію там, де її немає. Партія регіонів зацікавлена у проведені чесних та демократичних виборів і закликає інші політичні сили до дотримання виборчого законодавства».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Регiонали, ви по фене ботайте,
вас люди тодi краще розумiтимуть.
Відповісти
Регiонали, ви по фене ботайте,
вас люди тодi краще розумiтимуть.
Відповісти
"Олександр Башкаленко наводив присутнім приклади тих дій, на які варто звертати особливу увагу і не допускати їх вчинення. Нам прикро, що вирвавши з контексту лише окрему частину, намагаються зробити сенсацію там, де її немає. Партія регіонів зацікавлена у проведені чесних та демократичних виборів і закликає інші політичні сили до дотримання виборчого законодавства». Наскільки треба бути меркантильною людиною, щоб писати таку брехню! Я була присутня на цих "навчаннях" Башкаленка і все чула дослівно. "Опора" права на 200%.
Відповісти
Ну якщо таке чуете або бачите - то записувати або знімати треба, а не бла-бла! Без доказів і на словах вам ніхто не повірить!
Відповісти
Якщо хтось колись і десь і надумав фальсифікувати вибори, то зробив би це так, щоб навіть муха не почула, а не обговорював це при багатьох людях. Я тут не висловлюю підтримку Партії Регіонів, але на місці Башкаленка, навіть би і не виправдовувалась=)))
Відповісти
Останні новини
Волинські регіонали: ми не вчилися фальсифікувати, а вивчали досвід «помаранчевих»
09 жовтень, 2012, 11:17