Картини волинського художника перекочували зі стін і урн до бібліотеки. ВІДЕО

Картини волинського художника перекочували зі стін і урн до бібліотеки. ВІДЕО
У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва вперше презентували виставку графіки молодого художника Андрія Калькова.

Про це 10 жовтня повідомив «Перець Волинський».

На експозиції знайшли своє місце лише сім картин митця, однак усіх їх автор окреслив в окремій та повноцінній серії робіт під символічною назвою «Круговорот», де кожна картина, будучи відмінною від попередньої, одночасно тримається на загальному каркасі, який автор називає «душею».

Не без філософських тез молодий художник пояснює і у дечому незрозумілі для стороннього ока зображення на полотнах. «Це поштовх до самозаглиблення людини. Головна мета, щоб людина, заглиблюючись в себе знаходила в собі такі цінності, якими вона може ділитися з навколишнім світом. В першу чергу це робота над собою, але це не аскетизм, бо це уже коли людина закрита, а моя ідея в тому, що людина, яка живе в суспільстві повинна ділитись з іншими тим, чого досягла. На створення таких абстрактних робіт мене надихають роздуми про духовні цінності, про життя, природу, все життя мене надихає. Кожен вчинок чи подія може бути поштовхом для нової роботи», - пояснює значення своїх абстрактних робіт Андрій Кальков.

Однак, зустріти роботи Калькова можна не лише у виставкових залах. У свій час стікерами з зображенням абстракцій автора можна було побачити по усьому Луцьку – від стін будівель до урн для сміття. Однак, підтвердити свій зв'язок з такого роду «донесенням до громадськості» своїх робіт автор не береться. Каже, наклейки із своїми малюнками дарує знайомим та друзям, а ті уже таким розповсюджують, іноді нехтуючи правилами.

Так роботи кочують не лише вулицями Луцька, а й світом. Зокрема, їх можна побачити у Росії, Білорусії, Америці та інших країнах.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Картини волинського художника перекочували зі стін і урн до бібліотеки. ВІДЕО
11 жовтень, 2012, 09:29