Палиця обіцяє 10 мільйонів на добудову перинатального центру

Палиця обіцяє 10 мільйонів на добудову перинатального центру
Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця обіцяє «підняти» у раді раді питання виділення принаймні 10 мільйонів гривень на добудову перинатального центру. У разі відсутності коштів в обласному бюджеті очільник облради каже, що готовий виділити власні кошти, аби об'єкт завершили до 1 вересня 2017 року.

Про це він заявив 29 листопада під час відвідин перинатального ценру, де тривають будівельні роботи, - пише Інформаційне агентство «Волинські новини».

Капсулу і перший камінь заклали ще у 2000 році. Разом з тодішнім головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком на цій події був і Президент України Леонід Кучма, якого голова ОДА тоді попросив стати «хресним батьком центру», - розповідає представник фірми-забудовника, голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха.

«Після того, як заклали перший камінь, 10 чи 12 років ніхто не приступав до роботи, а в 2012 році роботу таки відновили. 50-60 мільйонів ми освоїли. Потім знову почалися проблеми з коштами», каже Чорнуха. Минулого року на будівництво коштів не виділили, а цьогоріч обіцяли 55 мільйонів гривень з державного фонду регіонального розвитку та 5,5 мільйона з обласного бюджету співфінансування. Натомість кошти виділили лише з обласного бюджету.

«Якраз сьогодні Кабмін має розподілити неосвоєні 10 мільйонів гривень з ДФРР для Волині. І нам кажуть, що, можливо, хоча б 7-8 мільйонів з цих коштів таки надійдуть ще цього місяця. Гунчик (Володимир Гунчик, голова облдержадміністрації, -ред.) клянеться, що подають на ДФРР на наступний рік, але він торік клявся, і ні копійки не дали», - пояснює він.

Проте, для того, аби здати об’єкт, потрібно 50 мільйонів гривень та ще близько 30-ти мільйонів на устаткування аби перинатальний центр запрацював на повну потужність. До слова, частину обіцяного обладнання центр так і не отримав: ще у 2012 році «Держінвестпроект» не додав обладнання на 6,5 мільйона. Обіцяв подарувати устаткування для дитячої реанімації на 4,3 мільйона за цінами тих років і Віктор Пінчук, але й цього немає.

Облдержадміністрація наразі обіцяє подати документи на добудову центру до Державного фонду регіонального розвитку на 2017 рік, але чи виділить Уряд кошти з держбюджету поки невідомо.

На перший квартал 2017 року для безперервної робити забудовник просить хоча б 10 мільйонів гривень. Тож, ознайомившись з об’єктом, голова облради попросив підготувати і подати наступного тижня всі матеріали з кошторисами, аби можна було винести питання фінансування центру з обласного бюджету на сесію обласної ради. Він пообіцяв, що у 2017-му кошти на цей об’єкт надійдуть. Навіть якщо депутати чи облдержадміністрація не погодяться виділити гроші.

«Ми в облраді виділимо гроші, щоб ви здали цей об’єкт максимум до 1 вересня. 10 мільйонів обіцяю 100%. Я свої дам, якщо в області не буде», - резюмував Палиця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От в нас так завжди для так званого палацу правосуддя 24 млн грн знайшли, а порятунку дітей ні. Ну як жеш наші судді бідолашні без нового палацу проживуть. А смерди потерплять
Відповісти
Останні новини
Палиця обіцяє 10 мільйонів на добудову перинатального центру
29 листопад, 2016, 20:11