Волинянам-чорнобильцям пропонують допомогу в оформленні документів

Волинянам-чорнобильцям пропонують допомогу в оформленні документів
Громадська організація «Всеукраїнський союз чорнобильців» пропонує постраждалим у Чорнобильській аварії чи особам, які проживають на радіоактивно забруднених територіях допомогу в оформленні документів для заміни чи встановлення систем опалення.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Громадяни України, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та які проживають на радіоактивно забруднених в результаті Чорнобильської катастрофи територіях — субсидіанти. Це так звані «енергетично бідні люди», яким держава оплачує до 97% вартості газу через субсидування і вони, природно, не можуть дозволити собі встановити нові системи опалення.

В межах державного проекту щодо зменшення енергоспоживання, заміни або установленню систем опалення, організація має можливість сприяти прискоренню оформлення необхідних документів та всілякому роз'ясненню прав та обов'язків субсидіантів-чорнобильців.

За допомогою до державної програми щодо заміни або установленню систем опалення для соціально вразливих споживачів, через своїх партнерів представники організації звернулись до виробників опалювальних котлів в Німеччині. На цей час вже ведуться перемовини щодо залучення в Україну опалювальних систем у вигляді благодійної допомоги, безкоштовно. В разі підтримки діяльності організації керівниками місцевого самоврядування, в Україну може надійти велика кількість якісного опалювального обладнання, що значно зменшить навантаження на державний та місцевий бюджети.

З детальнішою інформацією про діяльність Організації можна ознайомитись на сайті www.chernobyl-people.org.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянам-чорнобильцям пропонують допомогу в оформленні документів
29 листопад, 2016, 21:38