У Луцьку зібралися бізнесмени: обговорюють програму «ПриватБанку»

У Луцьку зібралися бізнесмени: обговорюють програму «ПриватБанку»
Волинянам презентували програму підтримки малого бізнесу, яка передбачає компенсацію частини відсотків за банківськими кредитами з місцевих бюджетів.

Програму презентували у Луцьку, 1 грудня, під час першого регіонального форуму «Україна – країна підприємців». Організаторами заходу стали «ПриватБанк» та Український союз промисловців та підприємців.

На форум завітало близько 200 підприємців з усіх куточків Волині, а також тих, хто мріє відкрити свою справу. Подібні заходи вже відбулися в Києві, Полтаві, Дніпрі та Ужгороді.






Всі учасники форуму отримають корисні інструменти для спрощення операційної діяльності, індивідуальні консультації від фахівців з реєстрації підприємств, бухгалтерського обліку, податкової звітності, юридичного супроводу діяльності, франчайзингу та еквайрингу.









Директор Північно-Західного регіонального управління «ПриватБанк» Юрій Войтенко наголосив, що на сьогодні підприємництво є найбільш реальним способом забезпечити власну сім’ю.



«Ми вважаємо, що це один із найефективниіших напрямків на сьогодні для талановитих людей, які мають цікаві бізнес-ідеї, але не можуть їх втілити в життя, оскільки їм не вистачає фінансування. Ми хочемо надихнути підприємців, розповісти, які є методи та нові віяння, як розпочати свою справу. Відтак, ми підготували програму, відповідно до якої з місцевого бюджету підприємцям готові надати допомогу та виділити кошти на компенсацію відсотків за позиками. Ми дуже раді, що ця ініціатива знайшла підтримку в особі влади».

Натомість голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик заявив, що зробить усе можливе для того, аби ця програма запрацювала в кожному районі області.



«Я хотів би це питання бачити в контексті розвитку цілого регіону і як одну із серйозних складових у тих програмах, які вже працюють. Я повністю підтримую ініціативу «ПриватБанку» і на певному етапі наше завдання – це скоординувати дії влади, бізнесу та фінансових структур. Дуже важливо не забувати і про наших демобілізованих воїнів, а це майже 10 тисяч людей.Створення хоча б одного додаткового робочого місця в області – на вагу золота. Тому я звернуся до голів РДА, міських голів з пропозицією започаткувати такі програми на місцях. Гроші роблять гроші, чим більше ми допоможемо бізнесу, тим більше податків піде в бюджет».



Цю позицію підтримав і заступник луцького міського голови Сергій Григоренко.

«Це дуже правильний напрямок. Звичайно, всіх підприємців не буде можливості задовольнити, але зробити наголос на демобілізованих, допомогти тим хлопцям, які хочуть відкрити свою справу – нам би було цікаво. Тому в грудні ми будемо приймати остаточне рішення. І, як міська рада, в межах наших можливостей, будемо сприяти цій програмі», - резюмував він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
але там морди чиновницьки, які я терпіти не можу
Відповісти
Григоренко з волоснею під носом якийсь такий дивний. На мурахоїда схожий.
Відповісти
все, що ініціює держава, смердить популізмом і корупцією. вже програму енергоощадності заволокитили : кредити дають тільки своїм вибраним, кошти Євросоюзу успішно розкрадають
Відповісти