Волинські священики повернулися з Сходу

Волинські священики повернулися з Сходу
Учасники ГО «Військові капелани Волині» вкотре відвідали зону АТО з гуманітарною допомогою. Інша група військових священиків вирушила туди в чергову ротацію.

Протоієреї Ігор Бігун (Володимир-Волинський) та Юрій Здебський (Устилуг), священики Матвій Олійник (Люблинець) та Роман Скірак (Шацьк) відвезли на Донбас речі для бійців, продукти, книги у школи й дитячі будинки. Вперше з душпастирями поїхав артдесант «Вбережу» (група артистів), який давав концерти бійцям та дітям у Красногорівці, Щасті та Мар’їнці. Поїздка тривала п’ять днів, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

А днями в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці відслужили молебень з нагоди відбуття в чергову ротацію капеланів у зону АТО. Очолив молитву луцький районний декан Володимир Присяжнюк.

Військові священики не на словах, а ділами стараються виконувати Заповіді Божі, зауважив о. Володимир. Опікуються духовним і тілесним здоров’ям бійців. Це тяжкий хрест, важка місія, але дуже потрібна Україні.

На капеланське служіння вирушили: з Луцького районного деканату – протоієреї Іван Гурєєв (с. Підгайці), Віталій Антонюк (с. Забороль), Віктор Ліпчик (с. Хорохорин), священик Валерій Владика (с. Сьомаки); з Горохівського – священик Сергій Лівончук (с. Скригове).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.