У Нововолинську ОПОРА знайшла незаконну агітацію. ФОТО

У Нововолинську ОПОРА знайшла незаконну агітацію. ФОТО
У місті Нововолинську (ВО № 19) кандидат від партії «УДАР» розміщує політичну рекламу у не призначених місцях, чим порушує виборче законодавство.

Про це повідомила прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Марія Доманська.

По місту Нововолинську розклеїли плакати із рекламою півфіналу Нововолинської ліги КВН, що відбудеться у міському Палаці культури. На них також вказано, що цей захід підтримує кандидат у народні депутати від партії «УДАР» Олександр Киричук.

Розміщення таких плакатів спостерігачі ОПОРИ зафіксували у приміщенні Нововолинської загальноосвітньої школи № 7 та місцевої дитячо-юнацької спортивної школи, а також на міських маршрутках № 2, 6 та 8.

Згідно ч. 3 ст. 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України» політичною рекламою вважається «…повідомлення про підтримку партією - суб'єктом виборчого процесу або кандидатом у депутати видовищних чи інших публічних заходів або привернення уваги до участі у таких заходах партії - суб'єкта виборчого процесу чи певного кандидата у депутати. Реклама друкованих видань (газет, журналів, книг), інших товарів та послуг з використанням прізвищ чи зображень (портретів) кандидатів, назв чи символіки партій - суб'єктів виборчого процесу також є політичною рекламою».

Згідно ч. 4 ст. 74 Закону «Про вибори…» забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, ... органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності. А згідно ч. 8 цієї ж статті розміщення політичної реклами «на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування» забороняється.

Таким чином кандидат у народні депутати по 19 виборчому округу від партії «УДАР» Олександр Киричук порушує виборче законодавство.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Запрошуємо активістів "Опори" до Володимира- Волинського де розміщується штаб квартира округу № 19.
У древньому місті їх чекають незабутні враження від шаленства "законної реклами" за єдиного і правильного кандидата С.М.Ковальчука ( декілька плакатів на розтяжках при вїзді у Володимир- Волинський,агіт .плакати на установах міста)
Прапор партії регіонів над конторою міського автобусного парку, курсуючий безкоштовний автобус від приватної фірми кандидата
Відповісти
дякую журналісту за інформацію
ми є і в Володимирі-Волинському
щодо розтяжок - це не порушення законодавства, щодо агітплакатів на установах комунальної власності - підкажіть де саме
а про безкоштовний автобус - ось інформація http://www.cpaec.org.ua/uk/news/view/689
Відповісти
Останні новини
У Нововолинську ОПОРА знайшла незаконну агітацію. ФОТО
12 жовтень, 2012, 09:10