Аж 40% волинян, у яких виявили рак - невиліковно хворі

Аж 40% волинян, у яких виявили рак - невиліковно хворі
Лише 60% волинян, у яких виявили онкологічні захворювання, вдалося вилікувати, – повідомили медики під час відкриття оновленого онкогінекологічного відділення у Луцьку.

Про це 12 жовтня повідомляє ВОДТРК.

Відділення у Волинському обласному онкологічному диспансері відкрили після капітального ремонту 12 жовтня. На ці цілі виділили 850 тисяч гривень із державного бюджету. За ці гроші встановили енергоощадні вікна, замінили сантехніку, придбали всі необхідні меблі.

Щорічно в гінекологічному відділенні онкодиспансеру лікується більше тисячі хворих. У середньому 3,5 тисячам жінок доводиться пройти через кабінет патології шийки матки. Саме завдяки сучасному діагностуванню лише торік вдалося виявити 108 випадків захворювання на клітинному рівні. Рак шийки матки - не вирок, доки на ранній стадії, впевнений головний лікар Волинського обласного онкодиспансеру Орест Андрусенко.

На Волині показник захворюваності на рак шийки матки становить 21 хворих на 100 тисяч населення. В основному, патологію виявляють на першій-другій стадії. На цьому етапі переважають хірургічні методи лікування. Але, на думку завідувача онкогінекологічного відділення Юрія Рожанського, лікування повинно бути комплексним.

Хоча держава й фінансує лікування онкохворих лише на чверть від необхідного, за словами Ігоря Ващенюка, начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації, в онкодиспансері є практично все необхідне обладнання для найшвидшого одужання пацієнтів.

Лікарі наполягають: відвідувати гінеколога потрібно двічі на рік, адже ракові клітини є у кожної людини від народження. Питання в тому чи знайдуть вони благодатний ґрунт для розвитку в організмі. Медики вже давно дослідили, що всі хвороби – від нервів і песимістичного настрою. Пацієнти-оптимісти видужують набагато швидше, ніж ті, які спочатку бояться переступити поріг онкодиспансеру, а потім шкодують за втраченим часом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
за то в луцьку в тіні стоїть сонячний годинник за 400 тис. грн
Неймовірно необхідна для лучан річ!
Відповісти
Останні новини
Аж 40% волинян, у яких виявили рак - невиліковно хворі
12 жовтень, 2012, 16:31