Українці їдять браковані макарони і хліб

Українці їдять браковані макарони і хліб
За словами представника Держспоживінспекції В'ячеслава Бурковського, під час перевірки майже 36% харчових продуктів, які продають в Україні, виявились непридатними для реалізації.

Про це повідомляє телеканал новин «24».

«Якщо брати харчову продукцію, то протягом 9 місяців поточного року проводились перевірки якості та безпеки основних груп продовольчих товарів продукції підприємств на відповідність їх вимогам нормативних документів. Із перевірених понад 2 тисяч тонн хлібобулочних, макаронних, кондитерських виробів, цукру, м'яса, риби, близько 36% було забраковано та знято з реалізації», - заявив начальник відділу планування та нагляду за непродовольчими товарами Держспоживінспекції В'ячеслав Бурковський.

Експерт наголосив, що дуже часто необхідним показникам якості не відповідають продукти дитячого харчування, на що слід звернути особливу увагу.

«Із перевіреної у поточному році 31 тонни забраковано та знято з реалізації близько третини. Основними порушеннями є відсутність супровідних документів щодо якості та безпечності, відсутність інформації про товар – елементарне маркування, невідповідність умовам нормативних документів», - уточнив Бурковський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українці їдять браковані макарони і хліб
13 жовтень, 2012, 10:33