Луцькрада не буде встановлювати обмежувач руху біля гімназії №4

Луцькрада не буде встановлювати обмежувач руху біля гімназії №4
Луцька міська рада відповіла на петицію з проханням встановити біля гімназії №4 ім. Модеста Левицького на проспекті Волі лежачого поліцейського, а також знак заборони зупинки та стоянки авто.

Відповідь опублікували 19 грудня на сайті Єдиної системи місцевих петицій, - пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Автори петиції мотивували своє прохання тим, що водії не дотримуються правил дорожнього руху, а школярі не бачать дороги з-за припаркованих авто у невідповідному місці. Як наслідок – численні аварії на цій ділянці.

У відповіді йдеться, що проспект Волі є магістральною вулицею. Відповідно до вимог п. 5.7 ДСТУ 4123:2006 на дорогах такого типу заборонено встановлювати елементи примусового зниження швидкості.

«Нерегульований пішохідний перехід біля КЗ «Луцька гімназія № 4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради Волинської області» позначено дорожніми знаками «Пішохідний перехід», двічі на рік поновлюється дорожня розмітка, що позначає нерегульований пішохідний перехід. На підходах до переходу встановлено дорожні знаки «Діти». Для привернення уваги водіїв опори мережі зовнішнього освітлення біля переходу пофарбовано в жовто-чорний колір. В темну пору доби перехід додатково освітлюється ліхтарями», - йдеться у відповіді.

Крім того, відповідно до Правил дорожнього руху України забороняється зупинка та стоянка транспортних засобів на пішохідних переходах і ближче 10 метрів від них з обох боків, крім випадків надання переваги в русі. Тому, на думку міських чиновників, у додатковому встановленні дорожніх знаків, які забороняють зупинку та стоянку, не має потреби.

Чи дотримуються водії Правил дорожнього руху має встановити управління патрульної поліції в м. Луцьку департаменту патрульної поліції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще виставте там поліцію щодня біля 8.00 - 8.30. Хай оштрафують кількох мам - тат на великих Лексусах, які паркуються прямо біля переходу і закривають і проїзд, і видимість. І все буде ок.
Відповісти
Поки на цьому переході не зіб'ють дитину когось з міськради, вони не зашевеляться
Відповісти
ну які обмежувачі руху для тих - хто так спішить в гопєру?
Відповісти
Останні новини
Луцькрада не буде встановлювати обмежувач руху біля гімназії №4
20 грудень, 2016, 05:17