Кількість хворих волинян із підозрою на кір зростає

Кількість хворих волинян із підозрою на кір зростає
Станом на 3 січня на Волині зафіксували 60 випадків захворювання із підозрою на кір.

Про це розповіла 3 січня виконувач обов’язків головного державного санітарного лікаря в області Лариса Дудковська.

За її словами, спалахи реєструвались у школі села Підгайці Луцького району, а також у школі селища Колки і Колківському ВПУ №24 Маневицького району.

Крім того, в останні дні грудня і на на початку січня санепідеміологи зареєстрували спорадичні (нерегулярні) випадки захворювання із підозрою на кір у Луцьку, Нововолинську, Маневицькому, Рожищенському, Локачинському та Ковельському районах. Лабораторно сьогодні підтверджено 6 випадків.

«Кір – це дуже висококонтагіозне захворювання, тобто легко передається при контакті, тому ймовірність поширення достатньо велика», – зазначила Дудковська.

Нагадаємо, 28 грудня повідомляли про те, що на Волині зафіксовано 53 випадки захворювання із підозрою на кір.

Довідка

Зростання захворюваності на кір пов'язано із циклічністю епідемічних підйомів 1 раз на 5 років. За період з 2000 по 2010 роки в Україні зареєстровано два епідемічних підйоми захворюваності на кір - в 2001-2002 та 2005-2006 роках, під час яких захворюваність на кір в країні зростала у десятки разів.

У 2001 році на кір захворіло майже 17 тисяч осіб, а у 2006 році - понад 42 тисячі. З початку 2008 по 2010 роки спостерігається спад епідемічного процесу. У 2010 році зареєстровано на 8 адміністративних територіях лише 39 спорадичних випадків кору.

Новий пік зростання захворюваності на кір фахівцями Міністерства охорони здоров'я України та спеціалістами профільних науково-дослідницьких інститутів прогнозувався на 2011-2012 роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кір
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кількість хворих волинян із підозрою на кір зростає
03 січень, 2012, 16:39