Луцька «Батьківщина» підсумувала рік роботи

Луцька «Батьківщина» підсумувала рік роботи
Луцька міська організація ВО «Батьківщина» та фракція «Батьківщина» у Луцькій міські раді підбили підсумки роботи за рік.

Аби зробити це, актив партії та гостей зібрали у Палаці культури міста у п'ятницю, 23 грудня.

За словами лідера Луцької міської партійної організації та фракції у міськраді Валерія Бондарука, за рік вони стали найефективнішою фракцією ради, адже лише 4 депутати змогли подати 18 проектів рішень, тобто 26% він усіх прийнятих на сесії міської ради проектів депутатів. Також напрацювали 256 депутатських звернень і запитів із 1024. У цьому напрямку Бондарук відзначає найактивнішого депутата фракції Григорія Пустовіта.

Як розповідає депутат Андрій Козюра, йдеться про проекти рішень щодо перерахунку для мешканців міста суми оплати за централізоване теплопостачання, про звернення до президента щодо антинародної газової політики, про встановлення мораторію на підвищення тарифів (який так і не підтримали), про звернення щодо необхідності фінансування державної програми встановлення лічильників газу, про звернення щодо фінансування освітніх закладів та монетизації пільг тощо.

Ще фракції вдалося добитися прийняття програми «Дитячий цукровий діабет на 2016-2017 роки», встановлення сонячного дерева на вулиці Лесі Українки, добитися проведення ремонтів дворів, фасадів будинків, встановлення дитячих майданчиків у округах.

В 2017 році 4 депутати фракції «Батьківщина» планують завершити роботу щодо вирішення основних проблем благоустрою у своїх округах та долучитися до активної підтримки розвитку інших частин міста, - розповідає Андрій Козюра. Тому він закликає активних членів первинних осередків та тих, хто хоче балотуватися в депутати, показувати ініціативу. Мовляв, всі їх починання підтримуватимуть вже діючі депутати міськради.

Ще одним напрямком роботи луцької «Батьківщини» - безплатні юридичні консультації. За рік таких консультацій надали 127. За ними лучани можуть звертатися у офіс міської партійної організації на проспекті Волі, 39.

Впродовж року луцький осередок «Батьківщини» влаштовував благодійні акції до Дня Героїв Небесної Сотні, Свята весни, долучався до весняної толоки, організовував акції із виготовлення великодніх писанок та новорічних іграшок, конкурси малюнків тощо. В результаті втілення проекту активістки партії Олени Кравчук у Луцьку встановили два контейнери для збору речей для незаможних мешканців. Нині в офісі партії триває збір продуктів для бійців 14-ої бригади, який організовує депутат Майя Шостак.

«Сьогодні ми маємо найефективнішу фракцію у Луцькій міській раді. І ми бачимо, що довіра до «батьківщини» росте», - зазначив Валерій Бондарук. На підтвердження своїх слів він продемонстрував результати опитування мешканців міста у жовтні-листопаді 2016-го, яке показали, що «Батьківщина» отримує 13,4% підтримки, «Укроп» - 12,8%, «Самопоміч» - 11,2%, «Солідарність» - 7,5%, «Свобода» - 6,8%, РПЛ - 5,9%.

За словами Бондарука, особливо важливо, що «Батьківщина» має кращі результати, ніж партія «Укроп», яку вони вважають основним опонентом у Луцьку.



Підтримати луцьких партійців приїхали також заступник голови обласної партійної організації Людмила Кирда і народний депутат Сергій Євтушок.

За словами Євтушка, їх фракція у Верховній Раді одноголосно не підтримала «антисоціальний» та «ганебний» проект бюджету на 2017 рік.

Євтушок розкритикував покладення додаткових видатків на місцеві бюджети у 2017-у: «Переведення на місцеві бюджети видатків - це абсолютна дурниця. Там, де міська влада матиме можливість фінансувати шкои, лікарні, вони будуть. Але в селах це призведе до того, що вони змушені будуть закривати школи, ФАПи. Для села закрити школу – вважайте, що села немає. «Батьківщина» категорично проти таких новацій. Сьогодні все це дуже красиво подається як децентралізація, а насправді – централізація».

Також він розкритикував дотування птахівництва, яке, мовляв, контролюють наближені до Петра Порошенка олігархи, збереження податку 15% для працюючих пенсіонерів, перекладання на місцеві бюджети пільгових перевезень, відновлення перевірок малого та середнього бізнесу.

Людмила Кирда розповіла про ситуацію в обласній раді та обласному осередку партії. За її словами, причиною того, що 9 депутатів із фракції в облраді виключили із неї, стало «бурштинове питання», зокрема створення КП «Волиньприродресурс». Мовляв, із центрального штабу партії був лист із вказівкою утриматися від підтримки створення такого підприємства, проте депутати його проігнорували, а сьогодні голосують в унісон і «Укропом». Тому в 2017 році, за її словами, розпочнуть процедуру збору підписів для відкликання 9 депутатів облради.

Також вона розповіла про результати виборі у Прилісненській ОТГ, де кандидат, якого підтримала «Батьківщина» переміг на 400 голосів кандидата від «Укроп». «Із «Укропом» можна боротися навіть попри гроші», - переконана Кирда.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Луцька «Батьківщина» підсумувала рік роботи
24 грудень, 2016, 12:14