У Луцьку студентів на халяву навчать бути сіті-менеджерами

У Луцьку студентів на халяву навчать бути сіті-менеджерами
Луцька міська громадська організація «Громадське об’єднання «Лучани» розпочала реалізацію нової ініціативи – «Місто майбутнього», яка передбачає підготовку перших в Україні менеджерів із муніципального розвитку (сіті-менеджерів).

Про це повідомила виконавчий директор ГО «Лучани» Мирослава Козюпа.

Учасниками студій можуть бути студенти, науковці, активісти громадського руху – усі лучани, котрі здатні ідейно і практично вносити прогресивні зміни у схему управління містом, запроваджувати новітні моделі його економічного і суспільного розвитку. Керівник проекту «Місто майбутнього» – Петро Гоцалюк.

Як зазначає виконавчий директор ГО «Лучани» Мирослава Козюпа, «Луцьк – місто, яке завжди прагнуло до європейських цінностей, проте усталені схеми розвитку місцевого самоврядування не дозволяють рухатися вперед. У 2011 році видання Коментарі уклало рейтинг розвитку 45 українських міст, в якому обласний центр Волині опинився на 21-му місці. Це свідчить про те, що в міста низька конкурентоспроможність, що воно потребує серйозного реформування різних сфер життя. Тому наш проект спрямований на узагальнення досвіду успішних європейських країн, стимулювання молоді, науковців, громадськості міста до розробки сучасної економічної моделі розвитку Луцька. В рамках проекту ми хочемо створити не тільки імідж Луцька як міста майбутнього, його красивий образ, але й розробити модель його подальшого розвитку з врахуванням існуючого потенціалу – вигідне розташування, інфраструктура, наявність виробничих можливостей. Окрім того, учасники проекту стануть чи не першими в Україні менеджерами з муніципального розвитку, так званими сіті-менеджерами».

Окрім того, у рамках проекту оголосять конкурс ідей «Луцьк – місто майбутнього», кращі з яких запропонують до реалізації в межах міста – через розробку програм і планів стратегічного розвитку сучасного міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку студентів на халяву навчать бути сіті-менеджерами
18 жовтень, 2012, 11:47