На Волині планують відновити інститут сільських старост. ВІДЕО

На Волині планують відновити інститут сільських старост. ВІДЕО
Волинь стала однією з трьох областей, де реалізуватимуть новий проект, спрямований на розвиток самоорганізації жителів населених пунктів.

Про це інформують Волинські Новини з посиланням на ТРК «Рівне 1».

У межах нового проекту «Формування міжрегіональної мережі громадянської взаємодії сільських органів самоорганізації населення» сільським громадам Волинської, Рівненської та Житомирської дадуть шанс долучитися до розвитку сільських громад трьох областей. Окрім того, проект передбачає відродження інституту сільських старост.

Тож сільським громадам потрібно лише організуватися та обрати лідера, який би відстоював інтереси громади.

На думку координатора проекту Олега Савчука, самоорганізація сільських громад з’явиться за умови двох речей. «Це проблема, яка є гостра для багатьох людей, яку навіть сільський голова бачить, що її крім самоорганізації не можна розв’язати. І друга – це наявність лідерів. Тому що якщо немає однієї з цих умов на першому етапі – це вже тяжко», - мовив Олег Савчук.

Координатор проекту переконаний, що лідери місцевих громад не будуть дублювати функції сільського голови, а допомагатимуть йому.

«Це, фактично, найнижча ланка влади, яка може отримувати делеговані повноваження від сільської ради або виконувати функції, визначені вже законом і власним положенням», - зазначив Савчук.

У межах проекту сільським громадам пропонують самостійно вирішувати деякими проблемами своїх населених пунктів.

«Проблеми благоустрою, утримання кладовищ, вирішення місцевих проблем, які існують. Це проведення, скажімо газу, каналізації», - додав координатор.

А після того, як громадських лідерів знайдуть, їх навчатимуть основам муніципального менеджменту та пошуку альтернативних шляхів вирішення проблем громад.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: село
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині планують відновити інститут сільських старост. ВІДЕО
18 жовтень, 2012, 12:05