У наступному році почнеться масова приватизація гуртожитків

У наступному році почнеться масова приватизація гуртожитків
У 2013 році в Україні розпочнеться масштабна програма приватизації гуртожитків, - повідомив заступник голови парламентського комітету з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.

Про це 19 жовтня повідомила УНН.

«Ми сьогодні зробили добрий крок, ухваливши закон про захист прав людей, які проживають у гуртожитках - продовжили мораторій на 4 роки, прописали всі механізми, за якими людина може безкоштовно скористатися своїми приватизаційними чеками, а це ні багато, ні мало - 500 тисяч людина. Сьогодні ми зробили так, що більш ніж 3 тисяч 800 гуртожитків, ті, хто там проживають в однокімнатних і двокімнатних приміщеннях, могли отримати ці приміщення у власність, приватизувати ці квадратні метри і далі вже самим визначатися, чи створювати ОСББ, або переходити на баланс, або проводити якісь розселення», - сказав Лисов.

Крім того, за словами Лисова, планується, що кожен рік гуртожитки, які передаються з державної у комунальну власність, передаватимуться безплатно і що кожен рік держава доплачує по 214 мільйонів гривень на виготовлення документації, приведення в належний стан місця загального користування. Така цифра резервується з місцевих бюджетів. Всього на цю програму, як підрахували фахівці Міністерства фінансів та Міністерства регіонального розвитку, потрібно близько 1 мільярд 200 гривень.

На питання про те, чи означає це, що вже з наступного року почнеться масштабна приватизація гуртожитків, Лисов відповів: «Абсолютно вірно. За 3 роки (заборону на виселення мешканців гуртожитку продовжений на термін дії програми - не менше ніж на 3 роки – Ред.) ми плануємо виконати зобов'язання держави перед усіма тими людьми, які мають право на приватизацію житла в тих гуртожитках, де вони живуть».

Як повідомляв УНН, 460 тисяч українських сімей проживають сьогодні в гуртожитках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, житло
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У наступному році почнеться масова приватизація гуртожитків
19 жовтень, 2012, 13:37