Луцький спецкомбінат мало заробляє, але і це добре, - заступник мера

Луцький спецкомбінат мало заробляє, але і це добре, - заступник мера
Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування працює без збитків, тому слід очікувати, що його і надалі очолюватиме Василь Цетнар.

Про це під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 19 жовтня повідомив перший заступник луцького мера Святослав Кравчук.

На думку віце-мера, це підприємство не обов’язково повинне приносити прибутки. Добре вже те, що воно не працює у збиток, а це, на думку Кравчука, і є заслугою директора підприємства.

Як доповів директор КП «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Василь Цетнар, доходи підприємства за перше півріччя 2012 року становлять 2 114 тис. грн. Середня заробітна плата за перше півріччя 2012 року – 2 458 грн. Працює 49 людей.

Цетнар розповів членам виконкому, що нині підприємство має низку потреб. Так, зважаючи на неодноразові звернення замовників, підприємство планує придбати катафалк на базі легкового автомобіля.

А для забезпечення належних умов праці робітникам на міському кладовищі у Гаразджі необхідно облаштувати кімнати побутових приміщень, відповідно до санітарно-гігієнічних норм. Цетнар каже, що на кладовищі треба збудувати будиночок, де б працівники могли прийняти душ, переодягнутися, поїсти, відпочити.

Також директор підприємства дуже хоче, аби профінансували чергування санітарів, оскільки на виклики на катафалку виїздить тільки водій. Але для цього треба близько 160 тисяч на півроку, поки що міський бюджет собі такого дозволити не може.

Довідка

Підприємство засноване в 1955 році як «Похоронне бюро», а у 1977 році перейменоване у «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування».

Спецкомбінат КПО надає ритуальні послуги та пов’язані з ними роботи і послуги, реалізує товари похоронного призначення, а також виконує ряд інших робіт і послуг. Додатково надаються послуги, які фінансуються, згідно з укладеними договорами, із міського бюджету. А саме: поховання одиноких громадян; чергування автокатафалка по м. Луцьку (за викликом МВ УМВС); утримання кладовищ та меморіальних комплексів міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький спецкомбінат мало заробляє, але і це добре, - заступник мера
19 жовтень, 2012, 14:11