Неповносправних з Волині пересадили «на колеса»

Неповносправних з Волині пересадили «на колеса»
Вісім неповносправних волинян отримали пакети документів та ключі від автомобілів SENS Запорізького автозаводу.

Про це 19 жовтня повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

Власниками спеціалізованого транспорту стали: інвалід війни ІІ групи Григорій Гудько (с. Судче Любешівського району), інвалід війни І групи Сергій Зінкін (м. Рожище), інвалід війни І групи Іван Швиднюк (с. Пнівне, Камінь-Каширського району), інвалід війни І групи Василь Максимчук (м. Ківерці), інвалід з дитинства І групи Василь Кушнір (с. Жидичин Ківерцівського району), інвалід-потерпіла ЧАЕС І групи Світлана Слива (с. Прилісне Маневицького району), інвалід з дитинства І групи Петро Семенюк (м. Рожище), інвалід з дитинства І групи Олена Шаєвська (м. Рожище).

Автівки придбані за кошти державного бюджету. Ціна однієї машини становить 58 тисяч 500 гривень. Інваліди з дитинства оплачують 30% її вартості, решта пільговиків - отримують їх безкоштовно.

Довідка

З січня 2012 року на Волинь надійшло 25 автомобілів для інвалідів, тоді як у 2011-му отримали всього 7. Крім цього, цьогоріч 20 інвалідів забезпечені спецтранспортом, який область отримала як гуманітарну допомогу, ще 7 - автомобілі, бувші в користуванні та повернуті головному управлінню праці, соціальних питань та у справах захисту населення від насідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації.

На 19 жовтня на обліку зі забезпечення автотранспортом в області перебуває 2355 інвалідів, з них в порядку першочергового забезпечення - 147 осіб, в порядку позачергового - 347 осіб, в загальній черзі -1861 особа.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Покатаються родичі, а то той чоловік на фото явно за кермо не сяде.
Відповісти