Будинок з обвалом «ліплять до купи», а він «розлазиться», – мешканці. ФОТО

Будинок з обвалом «ліплять до купи», а він «розлазиться», – мешканці. ФОТО
У будинку №109 на вулиці Рівненській в Луцьку, який нині відбудовують після обвалу, з’являються нові тріщини, а самі будівельники радять мешканцям бити на сполох.

Про це розповіла мешканка 10-ої квартири, що на четвертому поверсі першого під’їзду Наталія Климко.

«Самі будівельники жахаються, коли бачать усі тріщини в несучих стінах, що стало видно, коли збили штукатурку всередині та облицювальну плитку на фасаді. Стіни розсовуються, і будівельники не знають яким чином це зліпити. Просять щоб ми, мешканці, знову потривожили нашу любу владу, щоб знову викликали комісію для поглибленої експертизи, адже третій та четвертий поверхи розлазяться», – переконує жінка.

За її словами, будівельники укріплювали тільки перший і другий поверхи.

«Стало видно тріщини на третьому поверсі, якраз під моєю квартирою. Вздовж вікна величезна тріщина. Ми були в розпачі. Проектанти намалювали проект, але ж вони не перевіряли, як воно все тут робиться», – бідкається жінка.

Щоправда, після того, коли вона звернулась до будівельників та міських чиновників, її претензію врахували і взялися за укріплення третього і четвертого поверхів.

«Експертиза поверхова. Позаочі всі так кажуть. Тепер не страшно буде жити у тих квартирах, які повністю відновлять. А як жити нам? Те, що вони там ліплять не збереже будинок. І якась його частина знову може впасти. Якщо, не дай Бог, воно знову обвалиться, то відповідати ж будуть прості будівельники», – говорить Наталія Климко.

Як відомо, будинок на Рівненській відбудовує ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536». Голова правління будівельної компанії Віктор Чорнуха розповів, що хвилюватися немає за що.

«Коли оббивають плитку, на будь-якому приміщенні можуть бути волосяні тріщини. Дійсно вони є. Але у нас дуже мобільна робота спільно з проектним інститутом. Вони в разі потреби відразу приїжджають на місце, за добу видають нам проектне рішення підсилення. І ми планово підсилюємо ці ділянки. Тобто проектанти приїздять і корегують проект. Все там нормально.

А от чи встигнуть здати будинок до запланованої дати, а це приблизно грудень цього року, Чорнуха сказати не може, мовляв, якщо будуть гроші, то встигнуть, нині ж, каже він, його працівникам уже боргують.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Будинок з обвалом «ліплять до купи», а він «розлазиться», – мешканці. ФОТО
22 жовтень, 2012, 16:34