На Волині спалили 202 сітки і кловні для вилову риби

На Волині спалили 202 сітки і кловні для вилову риби
На Волині знищили 202 браконьєрське знаряддя лову, серед яких промислові знаряддя лову - сітки, ятери та заборонені знаряддя лову - «екрани», загальною довжиною понад 6 кілометрів.

Про це 22 жовтня повідомив державний інспектор Волиньдержрибоохорони Олександр Герасимюк.

Вилучені у браконьєрів заборонені знаряддя лову риби знищили за рішеннями судів члени комісії по оцінці конфіскованого та безгосподарського майна за участю податкових ревізорів-інспекторів відділу роботи з безгосподарським майном Луцької об'єднаної державної податкової інспекції і державних виконавців підрозділу примусового виконання рішень ДВС.

Серед найбільш популярних знарядь та засобів лову серед браконьєрів залишаються: промислові знаряддя лову - сітки, неводи, ятери та заборонені знаряддя лову - «екрани», металеві ості, кловні, «крила», «павуки».

На переконання правоохоронців, покращити ситуацію щодо зменшення браконьєрства на водних плесах можуть зміни до Закону «Про тваринний світ» в частині посилення заходів по боротьбі з браконьєрством, що набули чинності у червні 2011 року.

Довідка

Виготовлення, збут заборонених знарядь добування риби карається накладенням штрафу від 158 до 357 гривень з конфіскацією цих знарядь, матеріалів та засобів для їх виготовлення. У випадку застосування заборонених знарядь для вилову риби передбачена адміністративна відповідальність та штраф в розмірі від 340 до 680 гривень, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів. А якщо було допущено масове винищення риби, застосують покарання у вигляді штрафу в розмірі 1700 – 6800 гривень або позбавлення волі строком до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: риболовля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині спалили 202 сітки і кловні для вилову риби
22 жовтень, 2012, 13:06