На Волині колядували «сонячні діти»*

На Волині  колядували «сонячні діти»*
“Сонячні діти” Волині завітали до Північно-Західного РУ ПриватБанку з колядками та віншуваннями.

“ПриватБанк завжди з особливою любов’ю ставиться до дітей. Наш благодійний фонд “Допомагати просто” за 5 років допоміг у всіх областях сотням діток із особливими потребами, хворим на рак, дитячим будинкам, спеціалізованим медичним закладам України. Ми раді, що маленькі колядники завітали до нас і подарували море позитиву та радості. Шкода, що вперше. Різдв’яні пісні в їхньому виконанні особливі, бо йдуть із дитячої душі щиро та піднесено, з особливим теплом. Вони вразили наших працівників і зачарували. Сонячним колядникам ми подарували солодощі, гостинці та долучилися до втілення їхньої різдвяної мрії в життя - вручили кошти, - розповідає керівник напрямку розвитку Північно-Західного РУ ПриватБанку Юрій Лучко”.

Волинській організації батьків “сонячних діток” понад 10 років, але цьогоріч вони вперше вирішили з колядою завітати до луцьких великих колективів, підприємств, організацій та установ. “Сонячні дітки” щиро сміються, випромінюють добро й тепло, зігрівають серця своїми усмішками.

У керівника громадської організації Олени Мельник 17-ти річний син із синдромом Дауна. Місяць тому його ще й прооперували, бо мав складну ваду серця. Та жінка, незважаючи ні на що, в житті завжди йде вперед, вірить у добро та добрих людей, допомагає всім, хто звертається в організацію.

“Я рада, що мій син-десятикласник уперше після операції сьогодні вийшов на вулицю та колядує разом із друзями. Наш творчий колектив інтеграційний: серед 10 діток є здорові та з хворобою Дауна. Братики підтримують сестричок і разом вивчили Коляду, пісні та вітання. Одна дівчина пише сама різдвяні вірші та їх декламує. На багатьох фестивалях уже виступали, колядувати - пішли вперше. Колядуємо та мріємо вперше повезти діток на оздоровлення влітку до моря, бо переважно соціальні служби нам дають путівки взимку. Останні роки були лише на озері Світязь, - розповідає голова правління ВОГО “Даун синдром” Олена Мельник. - А йдемо з вертепом між люди, бо хочемо, щоб до наших “сонячних дітей” усі ставилися як до звичайних. Вони повинні розвиватися, а не сидіти вдома.”

До організації входить понад 70 сімей із усієї Волині. Вони дуже відкриті. Переважно діти мають індивідуальне навчання вдома, десятеро є учнями Луцького навчально-реабілітаційного центру, що на вулиці Лесі Українки.

Окрім участі у фестивалях діти на гуртках паперової пластики та ліплення виготовляють сувеніри, які пропонують всім купувати на подарунки рідним і друзям. Навіть навчилися варити мило, тільки бракує їм часто коштів на купівлю відповідних матеріалів для його виготовлення.

В організаці завжди раді кожній копійці та будь-якій допомозі для хворих діток. Кажуть: на волонтерських засадах працює логопед, дефектолог і психолог, та ще потрібен логопед, бо дітки погано говорять.

Після завершення школи та досягненні 20-го віку, на жаль, вже дорослі вони не можуть навчатися в училищах та університетах і не можуть працевлаштуватися. Тому члени організації планують втілити в життя декілька проектів, щоб забезпечити зайнятість цих “сонячних людей”.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині колядували «сонячні діти»*
24 січень, 2017, 12:00