Як тренується волинська «Альфа». ФОТО

Як тренується волинська «Альфа». ФОТО
Журналісти ВолиньPost побували на одному із тренувань волинських спецпризначенців та розпитати, хто може стати альфівцем, яким характеристикам треба відповідати, та які функції виконують «супербійці» на території області.

Про це йдеться в статті "Підрозділ "Альфа". Люди, які віддають життя Батьківщині".

Публікуємо уривок з статті:

«Після багатокілометрової пробіжки, віджиматися в багнюці, у темряві, коли тебе щосили поливають холодною водою, а потім знову бігти кілометри. Ми в цей час спостерігаємо, хто подасть руку тому, хто впав, хто - спробує «халтурити», - розповідає керівник волинської «Альфи» про жорсткий відбір кандидатів у підрозділ. Головне – мотивація. Сенс фізичного відбору не обмежується перевіркою сили та витривалості, ми оцінюємо, наскільки людина вмотивована. Якщо не має достатнього бажання, на якомусь етапі просто піде…

Утім таку вимогливість він не вважає причиною того, що у волинській «Альфі» служать лише чоловіки. Просто поки що так склалося. Взагалі по Україні у спецпідрозділах «А» СБУ працюють і жінки, і у Луцьку теж нічого не мають проти.

До загального фізичного тестування потенційних «альфівців» входять біг на 100 метрів - не повільніше ніж 13,4 секунди, а також 3-кілометровий крос не повільніше ніж за 11,45 хвилини. Другою частиною тесту є силова підготовка, яка включає у себе п’ять вправ, за кожну із яких можна набрати по 100 балів. Аби пройти до наступного етапу відбору, кандидат має набрати не менше, ніж 450 балів.

ЧИТАТИ СТАТТЮ ПОВНІСТЮ ТА ПЕРЕГЛЯНУТИ БІЛЬШЕ ФОТО З ТРЕНУВАННЯ


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все це похвально за наявності трьох "п":патріотизм, професіоналізм, порядність, а не так, як було в недавньому минулому, коли в гонитві за вмістом кишень ледве не втратили державу...
Відповісти