Я не вживав алкоголь у день аварії, - Мігас у суді

Я не вживав алкоголь у день аварії, - Мігас у суді
Луцький підприємець Володимир Мігас, який на пішохідному переході збив 16-річного юнака, хоча й визнає свою вину, проте переконує, що в день аварії не вживав алкоголь.

Про це він заявив під час судового слухання у Луцькому міськрайонному суді.

Нагадаємо, що 8 грудня 2016 року Володимир Мігас їхав по вул. Дубнівській і окрім того, що збив юнака, намагався покинути місце аварії та допустив зіткнення ще з двома автівками. І його автомобіль зупинився лише через технічні несправності.

Хлопця з численними травмами госпіталізували, а винуватця аварії доставили на освідування. Висновок експертизи вказав, що на момент аварії у Володимира Мігаса було виявлено 3,5 проміле алкоголю в крові.

Згодом справу скерували на розгляд суду і сьогодні, 9 лютого, відбулось перше судове засідання.

На слухання з'явився сам обвинувачений Володимир Мігас, його захисник Максим Мохнюк, прокурор Олександр Кравчук, батько Владислава Володимир Андрушків, який по справі виступає його законним представником та адвокат потерпілих Олександр Стасюк.

На початку судового слухання прокурор запропонував розглядати справу в скороченому режимі, мовляв, обвинувачений цілком визнає свою вину та не оспорює фактичні обставини справи.

Проте Володимир Андрушків та адвокат потерпілих Олександр Стасюк цілком заперечили, адже в такому випадку вони не зможуть в майбутньому оспорювати докази чи обставини, які не були б досліджені в ході розгляду справи.

Водночас вони обоє заявили про те, що даватимуть свої покази наприкінці судового слідства, тобто після дослідження усіх матеріалів справи та заслуховування усіх сторін.

Відтак, першим суд допитав самого обвинуваченого Володимира Мігаса.

Так, він переконує, що алкоголь в крові у нього виявили через те, що днем раніше він випивав горілку.

"В день аварії я алкоголь не вживав. Я пив раніше. Не пам'ятаю, в якій кількості, але я пив горілку", - переконував Мігас.

А щодо того, що він втік з місця аварії, то пояснив, що просто злякався.

"Я побачив пішоходів надто пізно, відстань до них була 5-10 метрів. Я навіть спочатку не зрозумів, що сталось. Тоді була трошки ожеледиця і я їхав зі швидкістю 60 кілометрів на годину, можливо десь відволікся", - переконував Мігас.

Водночас, відповідаючи на питання адвоката, обвинувачений пояснив, що вину визнає, постійно спілкується з батьками Владислава Андрушківа, оплачує його лікування та перебування в медзакладі. Окрім того, підсудний наголосив, що посприяв, аби юнака оглянув лікар з Ізраїльської клініки.

Адвокат потерпілих Олександр Стасюк під час допиту Володимира Мігаса запитав в останнього чи той раніше притягувався до відповідальності за кермування в нетверезому стані, на що той ствердно відповів "ні".

Нагадаємо, що у ЗМІ була інформація про те, що Володимира Мігаса вже ловили п'яним за кермом.

У свою чергу прокурор заявив клопотання про допит низки свідків, а відтак головуючий по справі суддя Михайло Квятковський оголосив у слуханні перерву до середини лютого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ти Мігас. Ти ж по землі спокійно не ходитимеш. Будь мужиком, зізнайся. Чи на тверезу слабо зізнатись?
Відповісти
На трезвую голову можно и "дурака лепить": не пил, но был пьян. сбегал, бо испугался. Быстро не ехал, но отвлёкся. Да и вообще во всём, наверно, комунальщики были виноваты - гололёд был, дорогу не посыпали. -Разве простишь такого??? Мигасу ноги в таз, залить цементом, и - в Стырь.
Відповісти
Скотина, пальці в двері зажати,признається що їв напаску.Про дитину подумамав би.
Відповісти
Я був на місці аварії і на власні очі бачив,що водій був у нетверезому стані. В автомобілі була пляшка недопитого коньяку!!!
Що казати,придумали нові факти аби виправдати винуватця!!!
Відповісти
Та шо ти брешеш?
Відповісти