Із кранів ковельчан поллється чистіша вода

Із кранів ковельчан поллється чистіша вода
У новому 2012 році ковельчани отримуватимуть чистішу питну воду – це стане можливим завдяки реалізації державної програми «Питна вода України».

Як повідомила прес-служба ковельської мерії, в місті програму втілює в життя управління водопровідно–каналізаційного господарства «Ковельводоканал».

«Оскільки термін експлуатації існуючих фільтрів очищення питної води закінчувався, виникла необхідність проведення їх повної заміни. Згідно з програмою, на реконструкцію станції знезалізнення питної води на насосній станції другого підйому в місті Ковелі на вулиці Геологів, 2 виділено 1 мільйон 200 тисяч гривень з державного бюджету та 460 тисяч гривень – кошти «Ковельводоканалу», - розповіли ковельські водники.

Кошти спрямовані на реконструкцію централізованої системи водопостачання. Зокрема, замінено обладнання на більш сучасне, що дасть змогу суттєво поліпшити якість питної води у Ковелі.

«Упродовж двох місяців тривали ремонтні роботи, усі передбачені кошти освоєно. На сьогодні розроблено графік промивки існуючих в місті водогонів від осадів іржі. Заплановані роботи уже проводяться комунальними службами», - розповіли чиновники.

Довідка:

Ковель належить до тих міст, в яких забезпечуються критерії якості питної води – у ній відсутні токсичні і шкідливі для здоров'я людини домішки антропогенного і техногенного походження.

У місті залізничників використовується традиційна технологія підготовки питної води - фільтруванням підземних вод із 13 свердловин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Із кранів ковельчан поллється чистіша вода
04 січень, 2012, 17:57