Ковельський окружком порушує закон, призначаючи час здачі протоколів

Ковельський окружком порушує закон, призначаючи час здачі протоколів
У виборчому окрузі № 21 окружна виборча комісія в телефонному режимі розподілила між дільничними виборчими комісіями з різних районів графік здачі документів і бюлетенів.

Так, спостерігачам ОПОРИ стало відомо, що члени ДВК Ковельського району, зокрема села Прип’ять повинні здати документи о 12:00 понеділка, 29 жовтня, а ДВК у селі Кукуріки Старовижівського району аж о 16:00 цього ж дня, інформують у ГМ ОПОРА.

Окрім того, ДВК села Нові Кошари привезла документи в ОВК близько одинадцятої ночі 28 жовтня. Участь у транспортуванні документів брало лише троє членів комісії. Однак, ОВК не стала відразу їх приймати від членів комісії, та порадила їм зачекати до 24:00, мотивуючи це тим, що члени ДВК зможуть отримати винагороду за роботу в комісії за дві доби.

ОПОРА вважає такі випадки порушенням законодавства, адже ДВК зобов’язана невідкладно після складення протоколу про підрахунок голосів доставити всю виборчу документацію в ОВК. Встановлення будь-яких часових рамок здачі документів є порушенням.

Крім того, транспортування документів здійснюється обов’язково чотирма членами комісії, серед яких повинні бути голова та заступник комісії.

Засідання ОВК повинно розпочатися одразу ж після закінчення голосування. Тому ОВК зобов’язана негайно прийняти документи від ДВК.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельський окружком порушує закон, призначаючи час здачі протоколів
28 жовтень, 2012, 23:56