Лучанин пробився на чемпіонат світу зі спортивного більярду

Лучанин пробився на чемпіонат світу зі спортивного більярду
Студент Луцького національного технічного університету Станіслав Тимчій посів друге місце на чемпіонаті України зі спортивного більярду і пробився на світову першість.

Про це повідомляє ВРД НСТКУ.

У більярд ще 20 років тому грали у закритих залах, його вважали розвагою людей із достатками. В Україні ж одним із перших призерів чемпіонату з цього виду спорту став лучанин Іван Ариванюк. Його знають у світі як людину, яка виготовляє киї для гри.

Ними користуються провідні більярдисти світу. Серед них – і лучанин Станіслав Тимчій. Цей 25-річний студент Луцького національного технічного університету посів друге місце у змаганнях чемпіонату України зі спортивного більярду. Нині спортсмен посилено готується до світового форуму.

Три роки тому, коли Станіслав Тимчій став чемпіоном України зі спортивного більярду, можливо, хтось скептично поставився до успіху 22-річного лучанина. Але юнак вирішив довести, що успіх — лише старт у майбутнє.

«Я почав грати у 9 років, і ось уже 15 років граю. Постійно і вперто тренуюсь, і з кожним роком показую кращі результати», – розповідає спортсмен.

У Житомирі Станіслав Тимчій знову грав у фіналі чемпіонату України «Комбінована піраміда», але поступився Павлу Родіонову з Донецька. Гра завершилася після другої години ночі. Найзапеклішим поєдинком змагань лучанин вважає півфінал проти іменитого майстра спорту України Олексія Білозьорова з Миколаєва.

«Ми дотягнули гру до «контри» — 4:4, а грали до 5 перемог. Дуже, дуже напружена гра була — цікава гра», – згадує Станіслав.

Спортсмен упевнений, що перемога – заслуга не лише його, а й лучанина Івана Ариванюка. Адже майстер виготовив кий, яким не перший сезон грає Станіслав Тимчій.

«Я замовляв інший кий, а цей взяв просто на час – попробувати, але через пару тижнів подзвонив і сказав, що його не віддам, бо це мій. Просто – ліг в руку і все!» - зізнався спортсмен.

Відпочивати уже ніколи, каже Тимчій, адже готується до змагань чемпіонату світу. Відомо, що він відбудеться у Росії. Вперше в історії спортивного більярду на таких престижних змаганнях честь України захищатиме волинянин.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Іван Ариванюк майстер виготовив кий, також чемпіону світу.
Відповісти
Останні новини
Лучанин пробився на чемпіонат світу зі спортивного більярду
14 лютий, 2017, 17:12