Райрада на Волині не підтримала бюджет. Опозиція каже «ура!»

Райрада на Волині не підтримала бюджет. Опозиція каже «ура!»
Під час сесії Старовижівської районної ради за прийняття районного бюджету проголосувало всього 18 депутатів із 40, що представники опозиції оцінили як «червону картку» Партії регіонів.

На сесії були присутні заступники голови ОДА Віталій Карп’юк та Олександр Курилюк, а також начальник головного управління фінансів ОДА Ігор Никитюк. А також депутати обласної ради Ігор Гузь («Фронт Змін») та Валентина Блінова (ВО «Батьківщина»).

Під час чотирьохгодинного обговорення з виступами і закликами не приймати бюджет виступали голови фракцій районної ради - ВО «Батьківщина» Володимир Блінов, «Наша Україна» Василь Романюк, ВО «Свобода» Іван Омельчук, УП «Собор» Олександр Литвин, Партії «Реформи і порядок» Борис Смілий, Народного руху України Олександр Романік, - повідомили у прес-службі депутата Волинської обласної ради Ігоря Гузя.

Їх основними аргументами проти бюджету було те, що бюджет сформований «згори», а політика Партії регіонів – антисоціальна.

У підтримку цієї позиції на сесії райради виступив і депутат Волиньради, обраний по Старовижівському виборчому округу №27 Ігор Гузь, котрий зазначив, що від не підтримав також і обласний бюджет, бо той «є невід’ємною складовою державного бюджету, котрий без врахування пропозицій опозиційних депутатів прийняла більшість Верховної ради України, сформована навколо Партії регіонів».

«Бюджетний процес має на меті так звану оптимізацію дільничих лікарень, закриття шкіл, скорочення працівників дитячих садків, антизаконну відміну пільг чорнобильцям, афганцям та дітям війни. Тобто він є нічим іншим як спробою режиму Януковича вибити з під ніг простого українця елементарні засоби існування», зазначив Гузь.

«Вважаю, що проголосувавши проти такого бюджету, ви покажете червону картку економічній політиці Уряду Азарова та й усій провладній верхівці», - говорив Гузь старовижівським депутатам.

За результатами голосування лише 18 з 40 депутатів Старовижівської районної ради проголосували за прийняття районного бюджету.


Старовижівська районна рада виявилась першою з поміж райрад області, котра не підтримала проект бюджету району.
«Варто наголосити на тому, що Старовижівська, Ратнівська та Ківерцівська районні ради, відмовилась «оптимізовувати» дільничні лікарні, розташовані на території цих районів, у амбулаторії, як цього добивається керівництво Волинської обласної державної адміністрації», - йдеться у повідомленні прес-служби депутата.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Райрада на Волині не підтримала бюджет. Опозиція каже «ура!»
05 січень, 2012, 08:47