Справа Литкіної: суд вивчатиме докази

Справа Литкіної: суд вивчатиме докази
У Ковельському міськрайонному суді триває розгляд кримінального провадження щодо неповнолітнього Назара Статочнюка, якого обвинувачують у вбивстві мешканки Нововолинська Катерини Литкіної.

Про це повідомляє Буг.

Нагадаємо, що 4 лютого суд задовольнив клопотання прокурора Сергія Самчука щодо виклику свідків. Тож учора, 24 лютого, четверо із семи свідків завітали до суду.
Прибули на засідання також спеціаліст служби у справах дітей виконавчого комітету Нововолинської міської ради Наталія Сидор і старший інспектор ювенальної превенції Нововолинського відділку поліції Олександр Навроцький.

Головуюча суддя Ірина Логвинюк повідомила цим особам, що вони повинні брати участь у кожному судовому процесі, так як справа суворої кваліфікації стосується неповнолітнього.

Адвокат обвинуваченого Віктор Шостак подав клопотання з вимогою звільнити неповнолітнього Назара Статочнюка з металевої клітки, в якій він перебуває під час судового засідання).

Адвокати постраждалих Вікторії Литкіної та Сергія Литкіного це клопотання не підтримали. Заперечувала проти його задоволення і прокуратура.

Зрештою, колегія суддів відхилила клопотання.

Прокурор Сергій Самчук зачитав обвинувальний акт у повному обсязі.

«У ході проведення досудового розслідування встановлено, що 2 серпня 2016 року Статочнюк Назар Андрійович за попередньою змовою групи осіб (з Терлецьким Максимом Едуардовичом), усвідомлюючи значення та суспільно небезпечний характер власних дій і керуючись метою навмисного протиправного вчинення смерті іншій людині, знаходячись на верхівці терикону шахти №3, на ґрунті довготривалих неприязних особистих відносин спільно нанесли в область голови неповнолітній Литкіній Катерині Сергіївні не менше восьми ударів з ознаками повторної травматизації чим заподіяли настання смерті. В подальшому, з метою приховання злочину перенесли труп в інше місце на вказаному териконі, де він був виявлений 11-го серпня 2016 року. Згідно висновку судово-медичної експертизи на тілі Литкіної виявлено тілесні ушкодження, а саме розтрощення голови у вигляді багатофрагментних переломів кісток склепіння, основи і лицевої частини черепа», – йшлося в обвинувальному акті.

Далі Сергій Самчук подав клопотання про дослідження доказів, суддям передав матеріали з усіма експертизами. На його думку, спочатку потрібно дослідити всі ці письмові документи, а тоді слухати свідків.

Адвокат обвинувачуваного Сергій Полячук це клопотання частково підтвердив, але до долучених прокурором матеріалів висловив сумнів. Він наголошував, що захисники обвинувачуваного належно з ними не ознайомлені.

Зрештою, у суді вирішили свідків допитувати після належного дослідження усіх документів. Тож 27 березня у Ковельському міськрайонному суді будуть розглядати речові докази.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.