У Києві ЦВК пікетує опозиція. ФОТО

У Києві ЦВК пікетує опозиція. ФОТО
(оновлено в 11:15)У понеділок, 5 листопада вранці під приміщенням Центральної виборчої комісії почався мітинг опозиції проти фальсифікацій на виборах.

Як повідомляє кореспондент Української правди, станом на 10:00на площі біля будівлі зібралося близько тисячі прихильників "УДАРу", "Свободи" та "Батьківщини".

Вони тримають прапори своїх партій та скандують "Януковича геть!", "Бандита геть!", "Кримінал", а також вигукують прізвища мажоритарників, які перемогли на виборах.
Фото Юрія Філатова з Twitter
Фото Юрія Філатова з Twitter
Фото Юрія Філатова з Twitter
Фото Юрія Філатова з Twitter
Фото Юрія Філатова з Twitter
Фото Юрія Філатова з Twitter

Сама будівля ЦВК оточена представниками міліції та "Беркуту".
Фото Юрія Філатова з Twitter
Фото Юрія Філатова з Twitter

Наразі на трибуні стоять декілька народних депутатів, серед яких – керівник київської "Батьківщини" Юрій Одарченко.

Впритул до людей такодж стоять представники беркуту та міліції. Поки під ЦВК ніяких сутичок не було.

Проте міліція заявляє, що мітинг опозиції під ЦВК не є законним і вразі, якщо він буде припинений, його почнуть розганяти.

Відповідний заклик оголошується з міліцейської машини під ЦВК в понеділок.

"Просимо вас виконувати рішення суду. В разі невиконання міліція буде змушена застосувати заходи, передбачені закону та спеціальні засоби", - оголошують з машини.

Під ялинками поряд із ЦВК стоїть Беркут.



Водночас Київська міліція на своєму сайті розмістила звернення до громадян "з проханням неухильно дотримуватися норм чинного законодавства та виконувати рішення суду", яким заборонено проведення мітингів.

"Своєю постановою №2-а14797/12/2670 від 27.10.2012 Окружний адміністративний суд міста Києва обмежив проведення масових заходів у центральній частині столиці, у тому числі й на площі Л.Українки", - зазначили в прес-службі МВС.

На мітингу перед людьми виступили один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк, лідер "Свободи" Олег Тягнибок та лідер "УДАРу" Віталій Кличко.

Кличко заявив, що якщо президент не втрутиться в ситуацію з парламентськими виборами, то опозиція вимагатиме його відставки.

"Якщо президент не втрутиться в ситуацію, не виконає свої обов'язки, ми проведемо наступні парламентські вибори разом з президентськими. Ми пропонуємо президенту втрутитись у процес фальсифікації. Якщо такого не буде, то кому такий президент потрібен?" – сказав Кличко.

Після цього Арсеній Яценюк став вигукувати "Януковича у відставку!"

Під час мітингу Яценюк закликав порушити справи проти всіх, хто фальсифікував вибори: "Ви знаєте ці імена. Це засуха, це Домбровський, це Пилипишин".

Водночас Сергій Соболєв ("Реформи та порядок") заявив: "Як тільки влада не допустить до парламенту тих 12 людей, вибори на дільницях яких фальсифікують, ми готові до дострокових виборів на пропорційні системі".

Альтернативний мітинг?

Разом з тим у понеділок вранці стало відомо, що Партія регіонів збирає проплачений мітинг під Центральною виборчою комісією.

Так, в інтернеті з"явилося оголошення про те, що на 5 листопада пропонують роботу студентам за 70 гривень постояти дві години під будівлею ЦВК.



Автор відео передзвонив за вказаним на сторінці телефоном і дізнався, що стояти доведеться в понеділок з 9:15 до 10:45.

Вадим, телефон якого розміщений в оголошенні, пообіцяв обов'язково заплатити гроші.

"У мене всі отримують гроші… Я не буду схиляти. Прийдете, я гроші заплачу. Не хочете – не приходьте ", - сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де місцеві діячі опозиції, чому поховалися? де ті грицюки, пизи, вітіви, боруцькі, алєксєєви, савчууки, кравчуки та інша гоп-кампанія? чому у луцьку тихо, чи вже вибори програли і нам все пох
Відповісти
Останні новини
У Києві ЦВК пікетує опозиція. ФОТО
05 листопад, 2012, 10:43